Haberler

Engelli Gençlerin 1 Günlük Askerliği

DENİZLİ'de, Engelliler Haftası dolayısıyla 1 günlük temsili askerlik yapan 122 fiziksel engelli, eğitimin ardından yemin edip, komando oldu.

DENİZLİ'de, Engelliler Haftası dolayısıyla 1 günlük temsili askerlik yapan 122 fiziksel engelli, eğitimin ardından yemin edip, komando oldu.

Denizli'deki 11. Komando Tugay Komutanlığı'nda fiziksel engelleri bulunan 122 kişi için yemin töreni yapıldı. Tugay Komutanlığı'ndaki törene; Vali Hasan Karahan, 11'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, kurum amirleri, askerler ve engellilerin aileleri katıldı. Tugaya sabah getirilen engelliler, kapıda davul zurnayla karşılandı. Daha sonra askeri kıyafetler giyen engellilere, yanaşık düzen ve askeri eğitim verildi. Eğitimlerin bitmesinin ardından yemin törenine geçildi. Ellerini silahların ve Türk bayrağının üzerine koyan engelliler, yemin etti. Terhis belgeleri ise protokol üyeleri tarafından verildi. Yemin töreni sırasında engelli gençlerin yakınlarından bazıları, gözyaşı döktü. Geçit töreninin ardından temsili komando olan engelliler, aileleriyle buluştu. Aileler, gözyaşlarıyla engelli çocuklarına sarılarak, kutladı.

Engelli oğlunu asker kıyafeti içinde görünce duygulandığını söyleyen Kezban Birsin, "Oğlumun asker olduğunu görünce ağladım. Bize böyle bir anıyı yaşatan herkese teşekkür ederim. Oğlum da çok mutlu oldu" dedi.

Tekerlekli sandalyedeki Mertcan Birsin ise asker olmanın hayalini kurduğunu belirterek, "Bugün ben komando oldum. Çok mutluyum" diye konuştu.

Bazı ailelerin engelli çocuklarının avuçlarına kına yakarak, getirdiği görüldü. Tören sonunda engelli gençler ile aileleri, silahlar ve tanklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Engelliler Haftası Denizli Komando Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title