Haberler

Muğla'da Engelliler Asker Oldu, Aileleri Gururlandı

MUĞLA İl Jandarma Komutanlığı'nda temsili askerlik yapan 31 engelli, düzenlenen törenle yemin etti.

MUĞLA İl Jandarma Komutanlığı'nda temsili askerlik yapan 31 engelli, düzenlenen törenle yemin etti. Duygusal anların yaşandığı törende, engelli vatandaşlar ve ailelerinin mutlulukları yüzlerinden okundu.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nda Engelliler Haftası kapsamında bedensel ve zihinsel engelli 31 kişi için yemin töreni yapıldı. Törene, CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Muğla 1. İdare Mahkemesi Başkanı Cavit Erdem, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Vali Vekili Fethi Özdemir, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Aile, Muğla Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Seda Cesur, daire müdürleri, sivil toplum ve siyasi partilerin temsilcileri, engeliler ve engelli aileleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Zihinsel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mine Menteş, engelli annesi olarak, büyük gurur ve mutluluk içerisinde olduğunu söyledi.

'TÜRK MİLLETİNİN VATAN SEVGİSİNİN GÖSTERGESİ'

Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel ise temsili askerlik uygulamasının Türk milletinin vatan sevgisinin bir göstergesi olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Dünyada ilk ve tek uygulama olması nedeniyle daha da büyük önem kazanmıştır. Bugün engelli vatandaşlarımız ile ailelerimizin bir gün süreli dahi olsa askeri ortamı yaşamalarına ve bu hazzı tatmalarına imkan sağlamaya çalışmaktayız. Aramıza katılan engelli vatandaşlarımızın gönüllerinden geçen duygu ve düşünceleri paylaşmak bize manevi bir güç vermektedir. Değerli aileler, sizler her türlü güçlüğe göğüs gererek ve hiçbir karşılık beklemeden engelli çocuklarınıza destek olmaya ve onların hayatlarını kolaylaştırmaya çalışmaktasınız. Çalışma ve gayretleriniz her türlü takdirin üzerindedir. Ne mutlu sizlere ki yürekleri vatan sevgisiyle dopdolu olan bu gençleri bu yaşlara getirerek jandarma teşkilatı saflarına katılmalarını sağladınız. Bizler, sizler ve arkadaşlarımızla böyle anlamlı gün geçirmekten büyük bir onur ve gurur duymaktayız."

Konuşmaların ardından tören alanında engelliler, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Engelliler, daha sonra Türk bayrağı serilmiş masaların üzerindeki silahlara ellerini koyarak, yemin etti. Protokol üyeleri terhis belgeleri takdim edilen engellilerin aileleri ise duygusal anlar yaşadı. Jandarma narkotik ve bomba arama köpeklerinin gösterisinin ardından program geçit töreni ile sona erdi.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Jandarma Muğla Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title