Haberler

Vatan ve Bayrak Sevgisi Engel Tanımadı

Vatan ve Bayrak sevgisi engel tanımadı Muğla'da engelli bireyler bir günlüğüne asker üniforması giymenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadı.

Vatan ve Bayrak sevgisi engel tanımadı

Muğla'da engelli bireyler bir günlüğüne asker üniforması giymenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadı.

MUĞLA - Muğla'da engelli bireyler bir günlüğüne asker olmanın heyecanını yaşadı. Engelliler Haftası kapsamında temsili olarak bir gün askerlik yapan engellilerin yemin töreni, Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nda gerçekleştirildi. Muğla jandarma Alay Komutanlığı'nda gerçekleşen törende yemin eden 30 engelli birey vatan görevini getirmenin gurunu yaşarken yenin töreni sırasında aileler duygusal anlar yaşadılar.

Muğla jandarma Alay Komutanlığı'nda gerçekleşen törene Muğla Vali Vekili Fethi Özdemir, Muğla jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Pror. Dr. Hüseyin Çiçek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, ile engelli aileleri ile askeri erkan katıldı.

Törende konuşan Muğla Zihinsel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mine Menteş, büyük bir heyecan içinde olduklarını belirterek, "Hep otizmli bir çocuk annesi olarak anıldım. Bugün ise bir asker annesiyim. Aslında şu anda kelimelerin yetersiz kaldığı birini yaşıyorum. Bir tarafım delice kahkaha atmak istiyor, bir tarafım hıçkıra hıçkıra ağlamak. Biricik oğlumu bir günde olsa asker ocağına gönderebildim. Rabbim bazı insanların omuzuna kelebek kondurur. Kimimiz anlamayız o kelebeğin güzelliğini, bereketini" dedi.

Daha sonra konuşan Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, "Bugün bir gün süreli bile olsa kutsal vatani görevini yapmak üzere Jandarma Teşkilatına katılan kardeşlerimizin yemin töreni için toplanmış bulunuyoruz. Askerlik hizmetinin çok daha fazla anlam kazandığı bu günde gençlerimizi yalnız bırakmayarak teşriflerinizle bizleri onurlandırdığınızdan dolayı teşekkür ederim. Temsili askerlik uygulaması yüce Türk milletinin vatan sevgisinin göstergesi olarak dünyada ilk ve tek uygulama olması nedeniyle daha da büyük bir önem kazanmaktadır. Bugün engelli vatandaşlarımız ve ailelerimizin bir gün süreli dahi olsa askeri ortamı yaşamalarına ve bu hazzı tatmalarına imkan sağlamaya çalışmaktayız. Sizlerin sevginizde, düşüncenizde ve başarınızda engel yoktur. Biz bugün bunları gördük, sizlerle gurur duyduk. Bizim yüreğimizde sizin için engel yoktur. Sizleri seviyor ve sizlerle gurur duyuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından bir günlük temsili askerlik yapan 30 engelli birey tören alanına gelerek askerlik yemini ettiler. Yemin töreni sırasında engelli aileleri duygusal anlar yaşadı. Yemin törenin ardından 30 engelli birey terhis belgelerini Muğla protokolünden aldı. Tören bir günlük temsili askerlik görevini yerine getiren engelli bireylerin resmi geçit töreni ile sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muğla Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title