Haberler

Surlu Çocuklar Tarihi Keçi Burcu'nda Akıl ve Zeka Oyunlarıyla Buluştu

Sur Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen "Akıl, Zeka ve Strateji Oyunları Projesi" kapsamında düzenlenen turnuvada 640 öğrenci mangala, abalone ve koridor oyunlarında mücadele etti.

Sur Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen "Akıl, Zeka ve Strateji Oyunları Projesi" kapsamında düzenlenen turnuvada 640 öğrenci mangala, abalone ve koridor oyunlarında mücadele etti.

Tarihi Keçi Burcu'nda düzenlenen etkinlikte turnuva sonucu finale kalan 120 öğrenci yarıştı.

Etkinliğe katılan Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, terör olaylarının ardından sağlanan huzurla tarihi Keçi Burcu'nda böyle güzel bir etkinliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

"Keçi Burcu'nu uzun zamandır faaliyete geçirmek istiyorduk. Son aşamaya gelindi. Temizlik ve aydınlatma çalışmaları yapıldı. İnşallah çok geçmeden burayı hizmete açmayı planlıyoruz." diyen Çiftçi, hayata geçirilen projenin önemine değindi.

Çiftçi, şunları kaydetti:

"Bu etkinlik bizim için çok anlamlı, çünkü üç yıl aradan sonra Keçi Burcu faaliyete girmiş oldu. İstedik ki öğrencilerimizde akıl ve zeka oyunlarında farkındalık oluşsun. İlçemizde 120 okulumuza bu oyunlardan oluşan set dağıtıldı, 120 öğretmenimize eğitim verildi, 26 bin 102 öğrencimize bu oyunlar öğretildi. Mangala, abalone ve koridor oyununu Sur'da okuyan bütün öğrencilerimiz biliyor. Bu ve benzeri etkinliklerle Sur'un çocukları geleceğe daha iyi bir şekilde hazırlanacak. Onları eğitimle, kültürle ve bize ait olan değerlerle geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz."

Sur'un tarihiyle ve güzellikleriyle anılmasını istediklerini vurgulayan Çiftçi, "Artık ilçemiz, surlarıyla, kültürüyle ve maneviyatıyla bütün dünyaya örnek olacak güzellikleriyle gündeme gelecek. Çatışmaların sona ermesinden sonra yaptıklarımızın semeresini alıyoruz. Çocuklarımızın da bu güzellikler içerisinde büyümesi için çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.

Çiftçi, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçak da amaçlarının çocukları teknolojinin zararlı etkilerinden uzak tutmak olduğunu belirtti.

Öğrencilerden Gülcan Akmeşe de iki ay süresince turnuvaya hazırlandıklarını anlatarak, "Bu oyunlar dikkatimizi artırıyor, beynimiz daha fazla çalışıyor ve sınavlara daha iyi hazırlanıyoruz. Bu oyunlar telefon ve tablet oyunlarından daha güzel. Bu oyunlarla hem eğleniyoruz hem de zekamız gelişiyor. Telefondaki oyunlar bizi bağımlı yapıyor. Ailemizden koparıyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Sur Kaymakamlığı Sur Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title