Haberler

Devlet Hastanesi'nde Engelliler Haftası Etkinliği

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak için hastane yöneticileri görme engelli olarak işlem yaptırmaya çalıştı.

Etkinlik kapsamına Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, Kalite Hizmetleri Müdürü Mustafa Dener, İdari Mali Hizmetler Müdürü Kadir Oruç, Müdür Yardımcısı Tuğba Çoşkun Sosyal Etkinlik Birim Sorumlusu Figen Geçgel görme engelli bireyleri daha iyi anlayabilmek için gözleri kapalıyken ellerinde beyaz bastonla hastane dışından danışmaya kadar hissedilebilir zemin üzerinde yürüdü.

Buradan ise başhekimlik odasına kadar normal zemin üzerinden gitmeye çalışan Duran ve yöneticiler, burada oldukça zorlandı.

Yapılan etkinlikle ilgili bilgiler veren Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, hastane bünyesinde 2 bin 400 çalışanın bulunduğunu bunun ise 100'e yakının engelli çalışan olduğunu söyledi.

Sosyal etkinlik biriminin engellilere karşı farkındalık oluşturmak için böyle bir faaliyet düzenlediğini kaydeden Duran, şunları kaydetti:

"Bizde bugün yöneticililer böyle bir senaryo hazırlamış olduk. Ayrıca bugün akşam engelli arkadaşlarımıza iftar yemeği vereceğiz. Tabi bizim amacımız engelli çalışanlarımızın ve hastalarımız için her zaman daha fazla bir şeyler yapabilmek. Kendi karanlığınızda aydınlık dünyamızı yaşamımıza fırsat verin diyorum. Gerçekten engelli olmak zor bir şey. Allah kimseyi bir organında mahrum etmesin. Gerçekten görmek ayrı bir olay. Yıllardır bildiğimiz bir mekanda bile ciddi sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz."

Destek Kalite Hizmetleri Müdürü Mustafa Dener de, "Hepimiz engelli adayıyız diyorlardı biz bunu bir senaryo ile yaşamış olduk. Ben yürüme engelli olan bir vatandaşı canlandırdım. Gerçekten birinin beni iterek götürmesi ya da yürümekten zorlanmak çok kötü bir histi. O arkadaşlarımızı şu an daha iyi anlıyorum. Hocam ise görme engelliyi canlandırdı. Ben evde elektrikler kesildiği zaman ayağımıza her zaman bildiğimiz sehpanın bile çarptığını görünce hakikaten karanlıkta kalmanın ne olduğunu insan daha iyi anlıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Engelliler Haftası Devlet Hastanesi Afyon Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title