Haberler

Tekirdağ Engelli Gençler Jandarma Oldu

Engelli gençler jandarma oldu

TEKİRDAĞ'da, Engelliler Haftası dolayısıyla 1 günlük temsili askerlik yapan 29 engelli gençler, yemin edip, jandarma oldu.

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı'nda engelli gençler için yemin töreni yapıldı. Törene, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş'ın yanı sıra temsili askerlik yapan engellilerin aileleri katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende jandarma üniformaları giydirilen 29 engelli genç, Türk bayrakları ve silahlarla donatılan masalara el basarak, yemin etti. Bu sırada aileleri cep telefonları ile görüntü aldı. Tören sırasında duygusal anlar da yaşandı. Töreni cep telefonu kameralarıyla görüntüleyen engelli gençlerin yakınlarından bazıları, gözyaşı döktü.

İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, yaptığı konuşmasında, 'Jandarma Genel Komutanlığı direktifleri doğrultusunda bir günlük askerlik uygulamasına katılarak, bizleri onurlandırdınız. Sizleri birliğimizde görmenin mutluluğu içerisindeyiz. Anayasamızın 70'inci maddesinde vatan hizmeti her türkün hakkı ve ödevi olarak düzenlenmiştir. Askerlik mükellefiyeti asker-millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk Milleti için bir onul vesilesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey, bunun haklı gururunu ömür boyu yaşamaktadır. Bugün burada Türkiye Cumhuriyetinin kanun ordusu olan Jandarma Genel Komutanlığı saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için aramıza katılan engelli evlatlarımız, heyecan ve coşku ile üniformalarını giymiş, kahraman birere Mehmetçik olarak işte onurla kaşınızda durmaktadırlar' dedi. Törenin ardından engelli gençlere çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Engelliler Haftası Tekirdağ Jandarma Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title