Haberler

1 Günlüğüne Asker Olmanın Sevincini Yaşadılar

Amasya'da 12 engelli vatandaş 1 günlüğüne asker olmanın gururunu yaşadı.

Amasya'da 12 engelli vatandaş 1 günlüğüne asker olmanın gururunu yaşadı.

Amasya İl Jandarma Komutanlığında yapılan yemin töreni engelli vatandaşların üstlerini giymesiyle başladı. Daha sonra yemin töreni alanına geçen engelli vatandaşlara eğitimli köpekle kısa bir gösteri yapıldı. Engelli vatandaşlar askerlerle birlikte yürüyüş kararı sayarak, "Vatan sana canım feda" dedi.

Amasya Valisi Dr. Osman Varol, askerleri selamlayarak "Yemininiz kutlu olsun" dedi. Yemin töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Bayrak ve silahların üzerine ellerini koyan engelli vatandaşlar yemin etti.

Engelliler adına bir konuşma yapan Genç Osman Gümüş, "Bu nöbeti sadakat ve şerefle hayatımızın sonuna kadar sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Amasya İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, "Silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmek maksadıyla bu töreni tertiplemiş bulunmaktayız. Türkiye Cumhuriyeti saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız heyecan ve coşku ile asker elbisesi giymiş, kahraman birer Mehmetçik ve Ayşecik olarak karşımızda durmaktadır. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniformayla ettiğiniz kutsal askerlik yeminiyle tam bir asker oldunuz" dedi.

Konuşmalar sonrası engelli vatandaşlar Vali Varol ile kucaklaşırken, Vali Varol engelli vatandaşlara rütbelerini takarak teskerelerini verdi. Teskerelerini alan engelli vatandaşlar tören yürüyüşü yaptı.

Oğlu 1 günlüğüne asker olan engelli annesi Firdevs Karaman yaşadığı mutluluğu dile getirerek, "Anlatılmaz, yaşanır. Allah razı olsun, bize çok güzel bir duygu yaşattılar" diye konuştu.

Askerlerle birlikte 1 günlüğüne temsili asker olan vatandaşlar karavana yedi. Engelli aileleri yapılan programdan dolayı İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız'a teşekkür etti ve 1 günlüğüne temsili asker olan vatandaşlar araçlarla evlerine bırakıldı. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amasya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title