Haberler
BBC

İngiltere Başbakanı Theresa May Brexit Oylamasını 4. Defa Kaybederse 'İstifa Edecek'

BBC'ye konuşan kaynaklar, İngiltere Başbakanı Theresa May'in gelecek ayın ilk haftası yapılacak Brexit oylamasını kaybetmesi durumunda istifa edeceğini söyledi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, gelecek ayın ilk haftası yapılacak dördüncü Brexit oylamasından sonra halefinin seçimi için bir takvim belirleme sözü verdi. BBC'ye konuşan kaynaklarda May'in kaybetmesi durumunda istifa edebileceğini söyledi.

Uzlaşmaya, Başbakan May ve May'in görevi bırakması için bir tarih vermesini talep eden üst düzey Muhafazakar Partili milletvekillerinin toplantısından sonra varıldı.

May'in, Avrupa Birliği (AB) ile yaptığı Brexit Anlaşması, daha önce üç kez parlamentoda reddedilmişti.

Bu arada, eski Londra Belediye Başkanı ve Dışişleri Bakanı Boris Johnson da, May'in görevden ayrılmasının ardından, Muhafazakar Parti'deki liderlik yarışına gireceğini açıkladı.

May geçen yıl sonunda Muhafazakar Partili milletvekilleri arasında yapılan güvenoylamasını kazanmıştı ve parti kurallarına göre gelecek Aralık ayına dek, parti liderliği bir daha sorgulanamıyor.

Ancak May, Brexit çıkmazı ve Muhafazakar Parti'nin İngiltere'de yapılan yerel seçimlerde kötü sonuçlar alması nedeniyle, bu yaz aylarında görevden ayrılması için giderek büyüyen bir baskı altında.

BBC Siyaset Editörü Laura Kuenssberg, üst düzey parti kaynaklarının, Brexit Anlaşması'nın dördüncü kez reddedilmesi halinde May'in görevde kalmasının "mümkün olmadığını" söylediğini aktardı. İşçi Partisi'nden destek için şart

Muhafazakar Parti'nin hükümette görev almayan milletvekillerinden oluşan 1922 Komitesi'nin Başkanı Sir Graham Brady, komite üyelerinin 3 Haziran haftasında AB'den çekilme anlaşmasının tekrar görüşülüp, oylanmasından sonra May, başbakanlığının geleceğini ele almak üzere tekrar bir araya geleceğini belirtti.

Brady, bunun Brexit Anlaşması'nın tekrar reddedilmesi halinde May'in derhal istifa edip etmeyeceği sorulduğunda ise "bu senaryonun üzerinde uzlaşılanın ötesine geçtiğini" söyledi.

Avam Kamarası'nda daha önce yapılan üç oylamada, Brexit Anlaşması reddedilmişti.

1922 Komitesi, geçen ay parti liderinin değişmesini düzenleyen kuralların değiştirilip, May'ni liderliğinin daha erken tartışmaya açılmasını az bir oy farkıyla reddetmişti.

Partideki rahatsızlık, Brexit ve yerel seçim sonuçlarının yanı sıra, May'in anlaşmayı parlamentodan geçirmek için muhalefetteki İşçi Partisi ile görüşmeler yapmasından da kaynaklanıyor.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, AB'yle gümrük birliğini ve işçi, tüketici ve çevre haklarının korunmasının garanti altına alınmaması halinde anlaşmayı desteklemeyeceğini söylemişti.

Corbyn "Avrupa'yla bunları garanti altına alan bir ilişki olması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu alamazsak, destek vermeyiz." demişti.

BBC

Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title