Haberler

Minikler Kendi Organik Meyve ve Sebzelerini Üretecek

Ağrı'da başlatılan "Uygulama Bahçesi Beslenme Dostu Okul Programı" kapsamında okullarının atıl olan bahçelerinde bostan kuran öğrenciler, organik meyve ve sebze üretecek.

Ağrı'da başlatılan "Uygulama Bahçesi Beslenme Dostu Okul Programı" kapsamında okullarının atıl olan bahçelerinde bostan kuran öğrenciler, organik meyve ve sebze üretecek.

Kentteki Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulunda, öğrencilerin toprakla tanışıp meyve ve sebzelerin hangi aşamalardan geçip sofralara getirildiği gösterilen proje hayata geçirildi.

Öğrencilerin eğitimlerinin yanı sıra doğayla iç içe olmalarını da sağlamak amacıyla başlatılan projede minik öğrenciler, bostanlarına ilk tohumları bırakmanın mutluluğunu yaşadı.

Okulu ziyaretinde öğrencilerin mutluluğuna ortak olan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, öğrencilerle vakit geçirerek domates, biber, salatalık ve çilek tohumlarını toprakla buluşturdu.

Öğrencilerle keyifli vakit geçiren Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı'nın tarım şehri olduğunu ve baharın gelişiyle bu uygulamayı başlattıklarını söyledi.

Öğrencileri toprakla buluşturmak istediklerini anlatan Tekin, şöyle konuştu:

"Okullarımızda öğrencilerimize daha çok toprakla uğraşmaları bilincini oluşturmak, onların kendi meyve ve sebzelerini yetiştirebileceklerini göstermek adına böyle bir proje başlattık. Öğrencilerimiz hem çok keyifli vakit geçiriyor hem de domates, biber, çilek, salatalık gibi kendi meyve ve sebzelerin tohumunu toprağa dikiyor. Öğrencilerimiz inşallah bunları yetiştirip bakımlarını yapacak. Buradaki amacımız hem öğrencilerin toprakla uğraşıp farklı aktiviteleri gerçekleştirmesini sağlamak hem de çocuklarımıza sebze ve meyvenin önemini anlatmak."

"Bütün okullarımızda bu uygulamayı yapmak istiyoruz"

Kentteki tüm okullarda meyve ve sebze bahçeleri oluşturup öğrencilerin toprakla buluşmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Tekin, şunları kaydetti:

"Projeden biz de öğrenciler de çok mutluyuz. Kendi adıma uzun bir aradan sonra toprakla uğraşmak aslında bize de çocuklarımıza da iyi geldi. Meyve ve sebze ekimi yapılacak alanı olan bütün okullarımızda bu uygulamayı yapmak istiyoruz. Çocuklarımızın toprakla daha çok uğraşıp ağaç, bitki ve sebze yetiştirmelerini istiyoruz."

İlk defa toprağa tohum eken öğrencilerden Ecrin Esma Kaya ise, çok mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirip tohum ektiklerini anlatan Kaya, "Okulumuzun arka bahçesinde toprakla uğraşıp marul, domates, çilek ve elma tohumlarını ektik. Çok mutlu olduk ve çok eğlenceliydi. Ellerimizle toprağı kazdık. İnsanın kendi meyvesini yetiştirmek çok güzel duygu."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title