Haberler

Denizli'de Engellilerin Askerlik Heyecanı

Denizli'de "Engelliler Haftası" kapsamında 122 engelli, yemin ederek askerlik heyecanını yaşadı.

Denizli'de "Engelliler Haftası" kapsamında 122 engelli, yemin ederek askerlik heyecanını yaşadı.

Denizli 11. Komando Tugay Komutanlığı Kışlası'nda düzenlenen törende, askeri elbiselerini giyen engelli gençlere bir süre komutanları eşliğinde temsili askerlik eğitimi verildi.

Ailelerin de sevinç gözyaşlarıyla izlediği törende engelli gençler, ellerini Türk bayrağı üzerine koyup yemin etti.

11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, yaptığı konuşmada, Anayasa'nın 72. maddesinde her Türk vatandaşının hakkı ve ödevi olarak belirtilen askerlik mükellefiyetinin, asker-millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil ettiğini bu hususun Türk milleti için bir onur vesile olduğunu,

Kutsal askerlik görevini yerine getiren her bireyin bunun haklı gururunu ömür boyu taşıdığına işaret eden Öztürk, şunları söyledi:

"Silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bu günü tertiplemiş bulunmaktayız. Yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle hepimize örnek teşkil ettiğinizden ve bugün burada almanızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Sizler bugün bir hayalinizi gerçekleştireceksiniz. Bir gün de olsa askerlik hizmeti yapacak, bu kutsal ocağın faaliyetlerine katılacak, havasını teneffüs edeceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin, diğer bir deyişle bulunduğu coğrafi bölgenin en güçlü, en deneyimli ordusunun birer ferdi olmanın gururur yaşayacaksınız. Bu gün yaşayacağınız bu tecrübeyi ömür boyu unutamayacağınızı düşünüyorum. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniforma ve ettiğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker oldunuz. Askerlik yemininiz yüce Türk milletine, kahraman Türk silahlı kuvvetlerine, ailelerinize ve sizlere hayırlı uğurlu olsun."

Temsili askerlik görevini yapanlar adına konuşma yapan Komando Er Mehmet Öztarak, bugün hayallerini gerçekleştirdiklerini, şanlı Türk bayrağının ve vatanın mukaddes nöbetini bir gün de olsa tutmanın gururunu, onurunu yaşadıklarını belirtti.

Komando er Tevfik Birsin, çok mutlu olduğunu, Mertcan Demir de "Benim için büyük bir onur oldu. Herkese teşekkür ederim." dedi.

Engelli annelerinden Kezban Birsin, çok duygulandıkları belirterek, "Oğlumuz asker oldu. Bir günlük de olsa asker oldu. Bu anlar anlatılmaz, yaşanılır sadece." dedi. Fatma Demir de duygularının tarifsiz olduğunu vurgulayarak, "Zaten gözyaşlarımı tutamadım, çok mutluluk verici bir şey. Oğlumu bu şekilde görmek daha bir onur verici." dedi.

Protokol üyelerinden terhis belgelerini alan engelli askerler, törenin ardından aileleri ve komutanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene, Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title