Haberler

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Muğla'da 31 engelli, temsili askerlik uygulaması kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu.

Muğla'da 31 engelli, temsili askerlik uygulaması kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu.

İl Jandarma Komutanlığı bahçesindeki törene aileleriyle gelen 31 zihinsel ve bedensel engelli, bir günlük eğitim için üniforma giydi.

Törende Türk bayrağına el basarak yemin eden temsili askerler, bayrak geçişiyle de protokolü selamladı.

Muğla Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, engellilere bir gün de olsa temsili askerlik yaptırdıklarını söyledi.

Sel, temsili askerlik uygulamasının yüce Türk milletinin vatan sevgisinin göstergesi olarak dünyada ilk ve tek uygulama olması nedeniyle daha da büyük bir önem kazandığını ifade etti.

Muğla Zihinsel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mine Menteş ise büyük bir heyecan içinde olduklarını kaydetti.

Şimdiye kadar programlarda otizmli bir çocuk annesi olarak anıldığını bugün ise bir asker annesi olduğunu vurgulayan Memiş, "Aslında şu anda kelimelerin yetersiz kaldığı bir anı yaşıyorum. Bir tarafım delice kahkaha atmak istiyor, bir tarafım hıçkıra hıçkıra ağlamak. Biricik oğlumu bir günde olsa asker ocağına gönderebildim." diye konuştu.

Törene, Muğla Vali Vekili Fethi Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Pror. Dr. Hüseyin Çiçek ile engelli aileleri ve askeri erkan katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title