Haberler

Hayallerini Süsleyen Türk Askeri Üniformasını Giymenin Gururunu Yaşadılar

Hayallerini süsleyen Türk askeri üniformasını giymenin gururunu yaşadılar 'Temsili Askerlik' görevini yerine getiren engelli vatandaşlara 'Terhis Belgeleri' verildi Eskişehir'de 'Temsili Askerlik Uygulaması' töreni Temsili askerlik görevini yerine getiren erler adına konuşan Erkan...

Hayallerini süsleyen Türk askeri üniformasını giymenin gururunu yaşadılar

'Temsili Askerlik' görevini yerine getiren engelli vatandaşlara 'Terhis Belgeleri' verildi

Eskişehir'de 'Temsili Askerlik Uygulaması' töreni

Temsili askerlik görevini yerine getiren erler adına konuşan Erkan Özaydın: "Hayallerimizi süsleyen şerefli Türk askerinin üniformasını giymenin gururunu ve heyecanını yaşıyoruz"

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen: "Vatan uğruna candan vazgeçilen askerlik hizmetini bir gün de olsa icra etme şerefine ulaştınız"

ESKİŞEHİR - Engelliler Haftası münasebetiyle Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı tarafından organize edilen 'Temsili Askerlik Yemin ve Terhis Töreni'nde bir günlüğüne de olsa askerlik vazifesini yerine getiren engelli vatandaşlara terhis belgeleri verildi. Hayallerini süsleyen Türk üniformasını giymenin haklı gururunu yaşayan engellilerin mutlulukları gözlerinden okundu.

İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene: Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 1'inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ali Özmen, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Düzenlenen yemin töreninde, ellerine yakılan kınalarla kendilerine refakat eden askeri personel ile omuz omuza silah ve bayrak üzerine el basan 46 engelli, hep bir ağızdan yemin etti. Ardından terhis belgeleri Vali Çakacak, 1'inci Ana Jet Üs Komutanı Özmen, İl Jandarma Komutanı Şen ve İl Emniyet Müdürü Dinç tarafından verildi.

"Hayallerimizi süsleyen şerefli Türk askerinin üniformasını giymenin gururunu ve heyecanını yaşıyoruz"

Temsili askerlik görevini yerine getiren erler adına konuşan Şehit Serkan Özaydın'ın kardeşi Erkan Özaydın, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı bugünde engelli vatandaşlara elini uzatarak onların en büyük arzusu olan kutsal askerlik hizmetini disiplinli ve başarılı bir şekilde yerine getirmelerini sağlamıştır. Sevgi duyduğumuz asker ocağına gelmenin ve hayallerimizi süsleyen şerefli Türk askerinin üniformasını giymenin gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bizlere bu sevinci tattıran ve yaşatan başta valimiz olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı mensuplarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Engelliler olarak bu üniformanın içerisinde olmaktan ve askerlik vazifemizi bu vesileyle yerine getirmekten büyük gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

"Vatan uğruna candan vazgeçilen askerlik hizmetini bir gün de olsa icra etme şerefine ulaştınız"

Daha sonra konuşan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, "Kutsal askerlik görevini yerine getiren her Türk vatandaşı bunun gururunu bir ömür boyu yaşamaktadır. Bu itibarla ana-babalar evlatlarını asker olmak üzere bir bayram coşkusu içerisinde göndermektedir. Bugün burada hayatlarında engel tanımayan ve yüreği askerlik kamçısıyla dolu olan kardeşlerimizin askerlik görevini sembolik olarak da olsa yerine getirebilmelerini sağlamak amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Yemin ederek aramıza katılan silah arkadaşlarım, hiçbir karşılık beklemeden yapılan ve gerektiğinde vatan uğruna candan vazgeçilen askerlik hizmetini bir gün de olsa icra etme şerefine ulaştınız. Türk Silahlı Kuvvetleri saflarında bir günde olsa yer aldığınız değerli katkıdan dolayı siz genç arkadaşlarıma ve ailelerine saygılarımı sunuyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra arama kurtarma özel eğitim köpeği Çakıl kısa bir gösteri sundu. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından son erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title