Haberler
BBC

Pentagon, 'Taliban'ın Yol Masraflarını Karşılamak İçin Fon İstedi'

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) barış görüşmeleri için Katar'a giden Taliban temsilcilerinin yol ve yemek masraflarını karşılamak için ABD Kongresi'nden fon talep ettiği ortaya çıktı.

BBC'ye konuşan ABD Kongresi'ndeki Demokrat Partili Temsilci Peter Visclosky'nin sözcüsü, Trump yönetiminin Katar'daki görüşmelere katılacak Taliban temsilcilerinin yol ve yemek masraflarını karşılamak için Kongre'den fon istediğini söyledi.

Pentagon'un bu yılın başlarında Kongre'den bu masraflar için fon talep ettiğini belirten sözcü Kevin Spicer, önerinin "teröristlere yasadışı yardım" anlamına geleceği gerekçesiyle reddedildiği bilgisini verdi.

Spicer, "Savunma Bakanlığı, 2020 mali yılı bütçesinden, Taliban üyelerine lojistik yardım da dahil belirli uzlaşı çalışmalarını desteklemek için fon istedi. Mart 2019'da da 2019 mali bütçesinden aynı çalışmalar için fon ayrılması talebiyle Komite'ye bir bildiri yolladılar" açıklamasını yaptı.

Pentagon haberlerle ilgili henüz bir açıklama yapmadı

Demokrat Temsilci Visclosky'nin başkanlığında toplanan Temsilciler Meclisi savunma alt komitesi 690 milyar dolarlık savunma bütçesini onaylarken, Taliban üyelerinin masraflarının ödenmesine sınırlama getirdi.

Komiteden geçen kararda "Afganistan Hükümeti ve kadınların katılmasının engellendiği herhangi bir toplantıya gelmeleri için Taliban'ın herhangi bir üyesinin masraflarını karşılamak amacıyla hiçbir fon kullanılamaz" şartı yer aldı.

2018'in Ekim ayından veri ABD ile Taliban arasında Katar'da altı görüşme gerçekleşti. Görüşmelerde Amerikan askerlerinin güvenli bir şekilde çekilmesinin yanısıra Taliban'ın Afganistan topraklarında 'yabancı militanlar'ın bulunmasına izin vermemesi görüşülüyor.

Taliban ise yabancı güçler Afganistan'dan tamamen çekilmeden ateşkes anlaşmasına yanaşmayacağını belirtiyor ve Afganistan'Daki hükümeti "ABD'nin kukla rejimi" olarak nitelendiriyor.

2001'de başlayan ABD öncülüğündeki işgalde 18 yılda 2400'den fazla Amerikan askeri öldü.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Katar Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title