Haberler

İftara Ne Kadar Kaldı? İşte 17 Mayıs Cuma İl İl İftar Vakitleri

Güncelleme:

Mübarek Ramazan ayının 12. gününe erişmiş bulunuyoruz. Kardeşlik ayı boyunca, dünyanın birçok yerinde milyonlarca Müslüman ibadetler ve dualarla bu ayı idrak ediyor. Camiler, teravih namazı ile dolup taşıyor, geceleri sahur sofraları ile şenleniyor. Ortak iftar sofralarında ise akşam ezanı ile birlikte oruçlar açılıyor. Hazırlıkların yapılacağı iftar vakti merak ediliyor ve vatandaşlar iftara ne kadar kaldı öğrenmek istiyor. Aşağıdaki bağlantıdan şehrinizde iftara kaç saat kaldı görebilir, aynı zamanda şehrinize ait Ramazan İmsakiyesi 2019 tablosuna bakabilirsiniz. İşte diyanetin verilerine göre hazırlanan 17 Mayıs Cuma il il iftar vakitleri...

İ

RAMAZAN BAYRAM NEDİR?

Ramazan ayı, Kur'an-ı Kerim'in indiği ay olarak kabul edilir. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen "Kadir Gecesi" de bu ay içinde yer alır. Öte yandan Ramazan ayı, oruç ayıdır. Bu nedenlerden ötürü Ramazan ayı en hayırlı ay olarak bilinir ve "On Bir Ayın Sultanı" denir.

Ramazan ayı boyunca tutulan oruçların ardından Ramazan Bayramı gelir ve bu orucun bittiği anlamındadır. Ramazan Bayramı'nın ilk günü aynı zamanda Şevval ayının birinci günüdür ve bu günde oruç tutulmaz. Bayramın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır. Bayram namazından sonra ise hutbe okunur. Tüm bayram boyunca Müslüman alemi, eş, dost, akraba ziyaretleri gerçekleştirerek birbirlerine kolonya ve şekerlemeler ikram eder. Bayramlarda temiz olmak da adettir ve o gün herkes en yeni ve güzel kıyafetlerini tercih eder. Müslümanlar zekat görevini bu bayramda yerine getirirler.

İftara Ne Kadar Kaldı? İşte 17 Mayıs Cuma İl İl İftar Vakitleri

RAMAZAN AYI İLE İLGİLİ AYETLER

Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah'ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir. (Bakara Suresi 185)

Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için Oruç,sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılındı. (Bakara Suresi 183)

Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır. (Bakara Suresi 184)

İftara Ne Kadar Kaldı? İşte 17 Mayıs Cuma İl İl İftar Vakitleri

Bunlar, tövbe edenler, ibâdet edenler, hamdedenler, oruç tutanlar , rükû' ve secde edenler, iyiliği emredip kötülükten alıkoyanlar ve Allah'ın koyduğu sınırları hakkıyla koruyanlardır. Mü'minleri müjdele. (Tevbe Suresi 112)

Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helâl kılındı. Onlar, size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz. Allah, (Ramazan gecelerinde hanımlarınıza yaklaşarak) kendinize zulmetmekte olduğunuzu bildi de tövbenizi kabul edip sizi affetti. Artık eşlerinize yaklaşın ve Allah'ın sizin için yazıp takdir etmiş olduğu şeyi arayın. Şafağın aydınlığı gecenin karanlığından ayırt edilinceye (tan yeri ağarıncaya) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar orucu tam tutun. Bununla birlikte siz mescitlerde itikâfta iken eşlerinize yaklaşmayın. Bunlar, Allah'ın koyduğu sınırlardır. Bu sınırlara yaklaşmayın. Allah, kendine karşı gelmekten sakınsınlar diye, âyetlerini insanlara böylece açıklar. (Bakara Suresi 187)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title