Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na Doğru

Yalova Valisi Muammer Erol, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Erol mesajında, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, aziz milletin bağımsızlık yürüyüşünü başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 100. yıl dönümünü gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.

19 Mayıs'ın, Türk milletinin kendi istiklalini kurtarmak yönünde kendi azim ve kararını ortaya koyduğu varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımı olduğunu kaydeden Erol, "19 Mayıs, aynı zamanda dönemin sömürgeci güçlerince dayatılan esaret altındaki bir geleceği reddederek, hürriyetinden vazgeçmeyen, düşmana asla boyun eğmeyen Türk milletinin tarihinde bir büyük geleceğin ve inkılabın başlangıcı olmuştur." ifadesini kullandı.

Mesajında gençlere de seslenen Erol, ülkenin geleceğinin vatan, bayrak ve bağımsızlık bilinciyle yetişen gençlere emanet olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Güçlü ve büyük bir Türkiye idealini yaşatmak için ülkemizi daha da ileriye taşıma noktasında gerekeni yapacak, araştıran, üreten, sorgulayan, aynı zamanda milli ve manevi değerlerine bağlı Kurtuluş Savaşı ruhunu taşıyan bireyler olarak ülkemize değer katmak için elinizden gelen gayreti göstereceğinize olan inancım tamdır. Sizleri seviyor ve sizlere güveniyoruz. Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanları rahmetle yad ediyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyor, gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Yalova Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title