Haberler

Engelli Rapçiden Taraftarı Olduğu Takıma Marş

İZMİR'de, besteleyip söylediği rap şarkılarıyla yaşama tutunan kas hastası Metin Özkan (30), taraftarı olduğu Galatasaray'a özel rap marşı besteledi. Rap müziğin bir terapi olduğunu söyleyen Özkan, "Rap müzik hayatımın tam merkezi oldu. Aynı zamanda çocukluğumdan beri fanatik Galatasaraylıyım. Benim için bir tutku olan bu takıma bir marş armağan etmek istedim. Şarkının Galatasaray camiasına ulaşmasını istiyorum. Umarım bir gün Galatasaray maçını izleme fırsatım olur" dedi.

İzmir'in Buca ilçesinde yaşayan Metin Özkan'a henüz 2 yaşındayken nadir görülen bir kas hastalığı olan herediter polinöropati teşhisi konuldu. Zaman içinde bedensel engelli hale gelerek yaşamını tekerlekli sandalyeyle sürdüren Özkan, yaklaşık 10 yıl önce Ceza'nın şarkılarını dinlediğinde, bunların kendisiyle konuşuyormuş gibi geldiğini hissederek, rap müzik tutkunu oldu. Daha önce yazdığı şiirleri rap şarkılarına dönüştüren Özkan, tutkunu olduğu müziği stüdyo ortamında seslendirebilmek için uzun mesafeler kat etmek durumunda kaldı. Daha sonra ailesinin desteğiyle, dijital ses kayıt cihazları, mikrofon gibi ekipmanları edinerek kendi odasını 'Blue Metin Özkan' olarak nitelendirdiği bir ses stüdyosuna dönüştürdü. Aynı zamanda odasına ses yalıtımı da yaptıran Özkan, burada seslendirdiği 35 şarkıyı youtube kanalında yayınladı. Şarkılarıyla büyük beğeni toplayan ve ses getiren Özkan, şimdi de taraftarı olduğu Galatasaray için rap türünde bir marş besteledi. Özkan, "Rap müzik hayatımın tam merkezi oldu. Aynı zamanda çocukluğumdan beri kendimi bildim bileli fanatik Galatasaraylıyım. Şimdi de bunu Galatasaray'a özel hazırladığım marşla armağan etmek istedim. İstanbul'a gidip bir Galatasaray maçını izlemeyi çok istiyorum" dedi. Özkan bestelediği rap şarkıda, Galatasaray ile ilgili 'Seninle doğdum seninle ölürüm', 'Avrupa fatihi tarihi yazdı', 'Her sene olduğu gibi kupaları kaldırıp şampiyon olacağız' gibi sözlere yer verdi.

'EN BÜYÜK HAYALİM ALBÜM YAPMAK'

Engellilerin mutlaka kendine bir hedef belirlemesi gerektiğini söyleyen Özkan, "Evime ailemin sayesinde kurduğum stüdyo ile rap müzik yapıyorum. Artık benim de ideallerim var. En büyük hayalim bir albüm yapmak. Albümde Gazapizm, Ezhel gibi isimlerle çalışmak istiyorum. Albümü satarak gelen geliri ALS hastalarıyla ilgili derneklere bağışlamak istiyorum. Engelliler bence evlere ve içine kapanmamalı. Bir şeylerle uğraşmaları lazım. Bir şeylerle uğraşmadığımız zaman başka şeyler kuruyoruz, karamsar hale geliyoruz. Ben, rap müzikle ilgilenmeden önce özgüveni düşük bir insandım. Şimdiyse bambaşkayım, kendime güveniyorum. Müzik hayatımı değiştirdi. Her şeye umutla bakıyorum, hayallerim, hedeflerim var" diye konuştu.

'ONLAR ÖZEL İNSANLAR'

Metin Özkan'ın annesi Şerife Özkan (52) ise, "Oğlumla tek kelimeyle gurur duyuyorum. Çok güzel işler yapıyor. Elinden geldiğince kendi gibi hasta olan kişilere yardım ediyor. Biz de ailesi olarak onu destekliyoruz. İçine kapanmadığı için çok mutluyuz. Bence onlar engelli veya sakat değiller onlar sadece özel insanlar. Onlara engel olan bizleriz" dedi.

GALATASARAY MARŞI

Sarına Cimbomum kırmızı oldum seninle mutluyum seninle güldüm / Avrupa fatihi tarihi yazdın hayatımın anlamı gururla büyüdüm / Maçların her zaman heyecan dolu ve seninle dirilip seninle öldüm / Şereftir aslanım varlığın daima göğsümü gere gere sokakta yürüdüm / Can feda armana Cimbom diğer rakipleri korku sarar /Asla hızını kesmeden daima tam gaz ileri durmadan aslan / Aklından hiç çıkarma asla gerçekleri hep tarih yazar / Lakin tarihi her zaman yazan Galatasaray / Saldır durmadan parçala aslan 5. yıldızı formaya takacağız / Ölene kadar hep arkanda olacağım başarıya her zaman başarılar katacağız / Aşığım sana be uğruna ölürüm seninle olmak hayal ve rüyam / Karanlık hayatımı renklendirdin sarı ve kırmızı oldu bu dünyam.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title