Haberler

Lösemi Hastası Çocuklar İçin İlmik Attılar

Bitlis'te üniversite tarafından başlatılan "Bir Sevgi Bir İlmek" proje kapsamında kadınlar, lösemi hastası çocuklara verilmek üzere bebek örmeye başladı.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BESEM) tarafından, lösemi hastası çocuklara destek amacıyla proje çalışması başlatıldı.

Projeye katkıda bulunmak isteyen Bitlis Aile Destek Merkezi'ndeki usta öğreticiler ile kursiyerler, çocuklar için ip ve tığla bebek örüyor.

BEÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BESEM) Müdürü ve projenin koordinatörü Öğr. Gör. Esra Dursun, yaptığı açıklamada, Bitlisli kadınların projeye gönüllü destek verdiğini söyledi.

Dursun, löseminin tedavisinde moral faktörünün önemine işaret ederek, "Bu nedenle çocuklara moral, destek ve can yoldaşı olabilmek için bu projeyi başlatma gereği duyduk." dedi.

Usta öğretici Nafiye Nur Dalkıran ise projeyi duyar duymaz dahil olmak isteğini anlatarak, "Kurum bünyesinde iplerimizi aldık ve çocuklarımıza plastik olmayan örgü bebeklerimizi örmeye başladık. Burada 25 kursiyerimiz var ve her biri kanserli çocuklarımız için 5 bebek öreceğini söyledi." diye konuştu.

Kursiyer Goncagül Köle de sürekli dua ettikleri lösemi hastası çocuklara faydalı olabilmek için projeye dahil olduğunu dile getirdi.

Proje kapsamında üretilecek bebeklerin üniversite tarafından il genelindeki lösemi hastası çocuklara hediye edileceği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Eren Üniversitesi Bitlis Lösemi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title