Haberler

Mızraklı, Engelli Empati Odalarını Test Etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Şube Müdürlüğü'nün Sümerpark yerleşkesi içinde inşa edip hizmete açtığı engelli empati odalarını inceledi.

İlk olarak, görme engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için kaldırım takip tuğlaları, basamaklı engeller ve gündelik yaşamda ev içinde kullanılan aksesuarlardan oluşan karanlık odayı gezen Mızraklı, görme engellilerin kullandığı beyaz baston ile yürüyerek ve masada sürahide bulunan suyu bardağa aktarmaya çalışıp, yaşadığı zorlukları yanında bulunanlarla paylaşarak, hizmete açılan odada emeği geçenlere teşekkür etti.

Karanlık odada görme engelliler bir araya gelen Mızraklı, karanlık odayı farkındalık oluşturmak amacıyla herkesin test etmesi gerektiğini ifade etti. Engelli vatandaşlar tüm önerilerinin kendileri için bir görev olduğuna vurgu yapan Mızraklı, görme engellilerin karanlık odada eksik buldukları malzemeler konusunda isteklerinin yerine getirileceğini söyledi. Görme engelli vatandaşlarda, inşa edilip hizmete açılan karanlık oda ve diğer çalışmalar için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Karanlık oda testinin ardından işitme engelliler için ses izolasyonu ile ayrı bir bölme ile oluşturulan empati odasına geçen Mızraklı, burada yapımı tamamlanan oda ile ilgili personellerden bilgi aldı ve odaya geçip işaret diliyle iletişim kurmaya çalıştı. Yapılan bu çalışmanın oldukça değerli olduğuna değinen Mızraklı, odaya girildiği anda dış dünya ile bağlantının kesildiğini, insanın bir süre sonra mecbur kalarak işaret diliyle derdini anlatmaya çalıştığını ve işaret dilinin ne kadar önemli olduğunu burada kavradığını aktardı.

9 toplu taşıma aracı engellilerin hizmetinde olacak

Yakın zamanda hizmet vermek üzere 4 daha sonra da 5 araç olmak üzere toplam 9 toplu taşıma aracını engellilerin hizmetine sunacaklarının müjdesini veren Mızraklı, 2 aracın rampalı ortopedik, 2 aracın ise görme engellilerin kullanımına uygun şekilde dizayn edildiğini belirtti. Engelli vatandaşların, 9 toplu taşıma aracına ALO 153'ten ulaştığında araçların, engellileri bulundukları yerden alarak gidecekleri yere ulaştıracağını dile getiren Mızraklı, engelliler için oluşturulan araç filosunu geçen zaman içinde büyüteceklerini söyledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title