Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yel, mesajında, 19 Mayıs 1919'da temelleri atılan varoluş mücadelesinin 100. yıl dönümünü tüm milletle birlikte büyük bir onur, coşku ve heyecanla kutladıklarını belirtti.

19 Mayıs Türk Milletinin geçmişten geleceğe uzanan tarihi yolculuğunda yeniden şahlanışının, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayışının simgesi olduğunu aktaran Yel, şöyle devam etti:

"19 Mayıs milli değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adıdır. Gençlerimizin iyi yetişmesi, eğitim ve öğretim seviyelerinin yükselmesi, sportif ve sosyal alanlarda aktif olmaları için özellikle son yıllarda ürettiğimiz politikalar takdire şayandır.

Yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde ilimizin hem eğitimde yakaladığı başarı ivmesi hem de sportif anlamda kazandığı birbirinden anlamlı başarılar bizlerinde göğsünü kabartmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, tüm hemşehrilerimin ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını gönülden kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

-Albayrak'ın mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Albayrak, mesajında, ebedi önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'da Milli Mücadele ateşini yakışının 100. yıl dönümünde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Genlik ve Spor Bayramını coşkuyla kutladıklarını belirtti.

19 Mayıs, şanlı bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması, Cumhuriyetimizin kurulmasının yolunu açan tarihi bir gün olduğunu kaydeden Albayrak, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet nesilleri olarak, Ata'mızın bize armağan ettiği bu güzel yurda sahip çıkacağımıza ve ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağımıza söz veriyoruz.

Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, Milli Mücadele ateşini yakışının 100. yıl dönümünde, tüm yurttaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum."

-TSO Başkanı Günay'ın mesajı

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Günay, mesajında, Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olan, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a doğru attığı ilk adımla yaktığı bağımsızlık ateşinin, 100. yıl dönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

19 Mayıs, bağımsızlığına düşkün Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalama kararlılığının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı'nın ilk kıvılcımının tarihi olduğunu aktaran Günay, şunları kaydetti:

"19 Mayıs'ta başlayan bağımsızlık mücadelesi ile ilk adımları atılan Cumhuriyetimiz'in, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, gelecekte daha huzurlu, daha gelişmiş, daha müreffeh bir ortama kavuşması için bizlere ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Unutulmamalıdır ki; hepimizin ortak sorumluluğu olan gençlerimizin başarısı, Cumhuriyetimiz'i yüceltecek yegane unsurdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizi emanet ettiğimiz, yarınlarımızın umudu gençlerimizin de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor; sağlık ve başarılar diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Tekirdağ 19 Mayıs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli?
title