Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sonel, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal altındaki vatan topraklarını kurtarmak ve bağımsızlığı ilan etmek adına Samsun'a ayak bastığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'un 100. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirtti.

Mesajında, Atatürk'ün büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek fedakarlıklarla kurduğu Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Geleceğimiz, umudumuz değerli gençler, Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olarak, Türkiye'nin uygarlık yolunda duraksamadan ilerleyebilmesinin en büyük güvencesisiniz. Atatürk, 19 Mayıs'ı geleceğimiz ve umudumuz olan siz gençliğe armağan etmiştir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev sorumluluğunuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, kahraman gazilerimize de acil şifalar diliyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın bayramını kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

title