Haberler

Ramazanda 12 Bin Öğrenci Beyaz Perdeyle Tanışacak

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde ramazan ayı boyunca devam edecek etkinliklerle 12 bin öğrenci sinemayla tanışacak.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde ramazan ayı boyunca devam edecek etkinliklerle 12 bin öğrenci sinemayla tanışacak.

Türkiye genelinde yürütülen "1 Milyon Öğrenci Sinema ile Buluşuyor" projesinin ikinci ayağı ilçedeki bir alışveriş merkezindeki sinema salonunda devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Salonu Yatırımcıları Derneğince yurt genelinde ortaklaşa yürütülen proje kapsamında, Doğubayazıt ilçesinde ilk olarak aralık ayında sinema salonunda öğrencilere film izletilmeye başlandı.

İlk etapta 15 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğin ardından bu yıl ramazan boyunca 12 bin öğrencinin daha sinemayla tanıştırılması hedefleniyor.

"Rafadan Tayfa" animasyonuyla ve "Çanakkale Keşif" filmini izleyen öğrencilere sinema salonu çıkışında patlamış mısır ikram edildi.

Projede daha çok sinema ile henüz tanışmamış, sinema salonu görmemiş, imkanları kısıtlı köy okulu öğrencilerine ağırlık veriliyor.

Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörü Hüseyin Duşbudak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlikler sonunda 32 bin öğrencinin bulunduğu ilçede 27 bin öğrenciyi sinemayla buluşturmuş olacaklarını söyledi.

Etkinlikle, derslerden bunalan öğrencilerin ramazan ayını daha keyifli geçirmelerini sağladıklarını anlatan Duşbudak, projenin özellikle köy okullarında eğitim gören öğrenciler için önem taşıdığını söyledi.

İlçede henüz sinema salonu görmemiş öğrencilerin bulunduğunu ifade eden Duşbudak, şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz aralık ayındaki etkinlikte 15 bin öğrencimizi sinemayla tanıştırdık. İkinci etabın sona ermesiyle toplamda 27 bin öğrenciye ulaşacağız. İlçedeki öğrenci sayısı 32 bin. Yani neredeyse tüm öğrencilerimize sinema keyfini yaşatmış olacağız. Ramazan ayı boyunca sürecek olan ikinci etabımızda daha çok köy okullarında eğitim veren öğrencilerimize ağırlık veriyoruz. Öğrencilerin bir çoğu hayatında daha sinema salonunu ilk defa bu etkinliklerle görüyor. Köy okullarında okuyan 8 bin öğrencimizin tamamına yakını ise bırakın sinema salonunu, ilçe merkezine bile hiç gelmemişler. Bu açıdan bakıldığında bu tür etkinliklerin onların sosyalleşmesi adına oldukça faydalı olduğunu düşünüyoruz."

Sinema etkinliğine katılan Sarıgül Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Şirin Örs ise, LGS'ye hazırlandığını ve sınav öncesi katıldığı bu etkinliğin kendisine çok iyi geldiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Doğubeyazıt Ağrı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title