Haberler

Hiç Kimsenin Yargıya Hakaret Etme Hakkı Yoktur"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin, "Herkes yargı kararlarını eleştirebilir ama hiç kimsenin yargıya hakaret etme, yargıçları tehdit etme hakkı yoktur.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin, "Herkes yargı kararlarını eleştirebilir ama hiç kimsenin yargıya hakaret etme, yargıçları tehdit etme hakkı yoktur." dedi.

Genç İlçe Belediye Başkanlığınca düzenlenen iftar yemeğine katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

31 Mart'ta yerel seçimlerin yapıldığını anımsatan Yılmaz, seçimlerin olaysız bittiğini ve huzur içerisinde tamamlandığı söyledi.

Yılmaz, tüm vatandaşların demokratik hakkını kullandığını, Gençlilerin de Ak Parti'ye verdiği güçlü destekten dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi iptal kararına değinen Yılmaz, şunları söyledi:

"İstanbul'da partimizin ve milletimizin hakkını korumak durumundayız. Kendi seçmeninin hakkını koruyamayan, milletin hakkını koruyamaz. Dolayısıyla biz, seçmenimizin oyunu başkaları almasın diye her türlü itirazımızı yaptık. Oyların sadece yüzde 10'u sayılabildi. Bu yüzde 10'luk sayım sonucunda aramızdaki fark 28 bin küsuratlardan, 13 bin civarına düştü. Buradan da gördük ki bizim çok sayıda oyumuzu ya yazmamışlar, ya da başkasına yazmışlar. Ölülere bile oy kullandırmışlar. Bütün bu tespitlerden sonra YSK, seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Bu doğru ve hukuki bir karardır. Kim ne derse desin YSK bize göre isabetli bir karar vermiştir."

"Hiç kimsenin yargıya hakaret etme hakkı yoktur"

İnsanların yargının verdiği kararları eleştirme hakkına sahip olduğunu anlatan Yılmaz, YSK'nın hiç kimsenin hakkını alıp bir başkasına vermediğini ifade etti.

YSK'nin, "bu seçime gölge düşmüştür, daha düzgün bir seçim yeniden yapılsın" kararı verdiğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Herkes yargı kararlarını eleştirebilir ama hiç kimsenin yargıya hakaret etme, yargıçları tehdit etme hakkı yoktur. Hiç kimsenin yargıya tehdit göndermeye, yargıdaki insanları birebir hedef göstermeye hakkı yoktur. Maalesef bunları da yaşadık. Bu seçimde de İstanbul halkı son sözünü söyleyecek. Bizim adayımıza oy verirlerse bizim adayımız seçilecek, CHP'nin adayına verirlerse onların adayı seçilmiş olacak. Bizim her zaman vatandaşın iradesine saygımız var, bunu tartışmayız. Ama birileri bizim hakkımızı gasp etmeye çalışırsa, kusura bakmasınlar elimizden gelen her türlü gayreti sarf ederiz."

İftar yemeğine, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title