Haberler

İslam, Dünyanın Dengesini Muhafaza Etmek İçin Gönderilmiştir"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Zekat, dünyanın dengesini muhafaza etmek için Rabbimizin koymuş olduğu en önemli farzlardan birisidir. İslam beş şey üzerine kurulmuştur. Bunlardan birisi de zekattır. İslam, dünyanın dengesini muhafaza etmek için gönderilmiştir." dedi.

Erbaş, MÜSİAD Konya Şubesi'nde düzenlenen sahur programında, sanayici ve iş insanlarının ramazanlarını tebrik ederek yaptıkları ibadetlerin makbul olmasını niyaz etti.

İslam medeniyetinin aynı zamanda vakıf medeniyeti olduğuna işaret eden Erbaş, "Vakıf anlayışının başlangıcı, Allah Rasulü Efendimizdir. Vakıf medeniyeti, Peygamber Efendimizin Fedek Arazisi'ni kıyamete kadar fakir fukaranın, garip gurebanın istifade etmesi için vakfetmiş olması ile başlıyor. İslam medeniyetinin bütün aşamalarında ve Osmanlı Devleti'nde zirveye oturan vakıf anlayışı, günümüze kadar geliyor." diye konuştu.

Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) kurulduğu günden bugüne pek çok hizmet yaptığının altını çizerek, vakfın eğitim alanında büyük başarıları olduğunu vurguladı.

TDV vasıtasıyla 111 ülkeden Türkiye'ye gelen öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde Türk milletinin gönül elçisi olarak çalıştığını anlatan Erbaş, şöyle konuştu:

"Bugün Uluslararası İlahiyat Projesi'nden mezun olmuş ve şu anda eğitime devam etmekte olan bin civarında öğrencimiz var. Onlardan 100 kadarı Almanya, Fransa, Belçika gibi ülkelerde din görevlisi olarak çalışıyor. Yani Almanya'da doğmuş, liseyi bitirmiş, Türkiye'ye gelmiş ve burada ilahiyat fakültesi okumuş şu anda olduğu ülkelerde din görevlisi olarak çalışıyor."

"Zekat en önemli farzlardan birisidir"

Erbaş, İslam'ın emirlerinden zekatın önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

?"Zekat dünyanın dengesini muhafaza etmek için Rabbimizin koymuş olduğu en önemli farzlardan birisidir. İslam beş şey üzerine kurulmuştur. Bunlardan birisi de zekattır. İslam, dünyanın dengesini muhafaza etmek için gönderilmiştir. İslam'ın ilkelerine baktığımız zaman, zekatı, sadakasıyla, infakıyla, karz-ı haseniyle, yardımıyla, paylaşmasıyla, Kur'an-ı Kerim'de 250 kadar ayetiyle bunun nasıl tanzim edileceğini görüyoruz."

Toplantıda, TDV Genel Müdürü Savaş Polat da vakfın çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Programa, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü ile sanayici ve iş insanları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Konya Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title