Haberler

Gündem / 19 Mayıs 2019

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlanacak.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tütün İskelesi'nde düzenlenecek 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Törenleri ile "1919 Bitmeyen Yolculuk" drama sahne gösterimi programına katılacak, Valiliği ziyaret edecek, gençler ve sporcularla iftar yapacak.

(Samsun/14.00/16.00/18.00/19.56) (Fotoğraflı-Görüntülü)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "100. yılında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Töreni"ne katılacak.

(Samsun/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milli Mücadele'nin Yüzüncü Yılı Programı"na katılacak, "1919 Bitmeyen Yolculuk" adlı sahne gösterisini izleyecek, iftar programında yer alacak.

(Samsun/14.00-19.56) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Anıtkabir'deki törende yer alacak, Ahmet Andiçen İlkokulunca düzenlenecek programa katılacak, Samsun'daki etkinliklere iştirak edecek.

(Ankara/09.15/10.00/Samsun/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

İstanbul Valiliğince, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunulacak, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda kutlama programı gerçekleştirilecek.

(İstanbul/09.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK Toplantısı'na başkanlık edecek, MYK'nin "100. Yıl Bildirgesi"nin okunmasının ardından Atakum ve İlkadım belediye başkanlıklarına ziyarette bulunacak, gençlerle bir araya gelecek, Yeryüzü İftar Sofrası ile Kıraç ve Niyazi Koyuncu konserine katılacak.

(Samsun/16.00-21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ümraniye'de muhtarlarla bir araya gelecek, belediyeye ziyarette bulunup vatandaşlarla buluşacak, "19 Mayıs Gençlik İftarı"na ve Ümraniye Belediyesince düzenlenecek ramazan etkinliğine katılacak, "Trabzonlular ile Sahur Programı"nda yer alacak.

(İstanbul/13.30-01.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gölpazarı'nda iftar programına katılacak.

(Bilecik/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfınca düzenlenecek "Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi Ödül Töreni'ne katılacak.

(Samsun/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Meksika'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenecek törene iştirak edecek ve Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek.

(Meksiko) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

(Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Basketbolda Avrupa'nın en büyüğü İspanya'da belli oluyor.

THY Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonu, final ve üçüncülük maçlarıyla sona erecek.

Anadolu Efes ile Rusya temsilcisi CSKA Moskova, finalde şampiyonluk için karşı karşıya gelecek, üçüncülük maçında Fenerbahçe Beko ile İspanya ekibi Real Madrid karşılaşacak.

(Vitoria-Gasteiz/21.30/18.30) (Fotoğraflı)

2- Spor Toto Süper Lig'de heyecan dolu gün.

Ligin 33. haftasında lider Galatasaray ile averajla ikinci sırada bulunan Medipol Başakşehir, şampiyonluk için Türk Telekom Stadı'nda karşı karşıya gelecek, kazanan takım bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek, beraberlik halinde heyecan son haftaya kalacak.

Ligin alt sıralarını çok yakından ilgilendiren maçta Bursaspor, Göztepe'yi konuk edecek.

Günün diğer müsabakalarında Akhisarspor-İstikbal Mobilya Kayserispor, Aytemiz Alanyaspor-Çaykur Rizespor karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.00/Bursa/Manisa/16.00/Antalya/19.00) (Fotoğraflı)

3- Dünya Tekvando Şampiyonası, İngiltere'nin Manchester kentinde sona erecek.

4- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 2018-2019 sezonu, 26. hafta maçlarıyla tamamlanacak.

5- MotoGP Dünya Şampiyonası'nda sezonun beşinci yarışı Fransa Grand Prix'si koşulacak.

(Le Mans/15.00

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Samsun Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title