Haberler

Muş 45 Yıldır Kullandığı Fotoğraf Makinelerini Sergiliyor

Muşlu fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez (71), 45 yıldan beri kullandığı fotoğraf makinelerini iş yerinde sergiliyor.

Muşlu fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez (71), 45 yıldan beri kullandığı fotoğraf makinelerini iş yerinde sergiliyor. Ziyaretçilere makinelerin kullanımı konusunda bilgi de veren Sönmez, hepsinin kullanılabilir durumda olduğunu söyledi. Sönmez, Fotoğraf makinesi tutkunlarına bu makineleri tanıtıyorum. Fotoğrafçılara iş yerine geldiklerinde onlara göstererek makinenin tarihinden, kullanım tekniğine kadar bilgiler veriyorum dedi.

Muş'ta 45 yıl önce fotoğraf çekmeye başlayan 71 yaşındaki 4 çocuk babası Adem Sönmez, Türkiye'nin dört bir yanını gezdi. Gittiği yerlerden ilgisini çeken fotoğraf makinelerini alarak çalışmasını sürdüren Sönmez, birbirinden ilginç fotoğraflara imza attı. Fotoğraf çekimini bırakarak Muş kent merkezinde açtığı elektroniz malzemeler satılan işyerinde çalışan Adem Sönmez, şimdiye kadar kullandığı fotoğraf makineleri için özel bir dolap yaptırdı. 20'ye fotoğraf makinesini bu dolapta sergileyen Adem Sönmez, Jubitel marka fotoğraf makinesiyle çektiği siyah beyaz filmlerle doğa, insan yaşamı, insan portreleri çektiğini bunları Muş başta olmak üzere Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Diyarbakır, Urfa, Van, Trabzon, Konya'da sergilediğini söyledi. Fotoğraf makinelerini elektronik malzeme satışı yaptığı dükkanında sergilediğini ifade eden Sönmez, Fotoğraf makinesi tutkunlarına bu makineleri tanıtıyorum. Fotoğrafçılara iş yerine geldiklerinde onlara göstererek makinenin tarihinden, kullanım tekniğine kadar bilgiler veriyorum dedi.

Fotoğraf makinelerinin hepsinin kullanılabilir durumda olduğunu belirten Sönmez, 15 günde müze olarak belirlediği dolaptaki makineleri temizlediğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title