Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'un ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'un ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Van'ın Başkale ilçesinde Hükümet konağı önünde yapılan çelenk sunma töreninin ardında kutlamalar, çarşı merkezinde başlayan yürüyüş ve Başkale Kaymakamlığı Spor Salonundaki törenle devam etti.

Törene İlçe Kaymakamı Asım Solak, Garnizon Komutanı Piyade Albay İlker Ertuğrul, Belediye Başkan Vekilli Ahmet Hamdi Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Hati ve kurum amirleri katıldı.

Erciş

Erciş'te düzenlenen etkinlikler, Erciş Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Kutlama etkinlikleri, öğrenci ve vatandaşların sahil yolundan kortej yürüyüşüyle devam etti.

Programa, Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu, 108'inci Topçu Alay Komutanı Albay Kamil Tunba, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Murat Acar, İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş ve vatandaşlar katıldı.

Bulanık

Bulanık'ta Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Bulanık Kapalı Spor Salonu'nda devam etti.

Şiirlerin okunduğu programda, öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler sunuldu.

Etkinliklere, Bulanık Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Cumhuriyet Başsavcısı Erhan Akpınar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı İsmail Horzum, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Irmak, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Ahlat

Ahlat Kaymakamlığı önünden başlayan kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından düzenlenen yürüyüşle devam etti.

Program, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle son buldu.

Törene, Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Şemdinli

Şemdinli Spor Salonu'nda düzenlenen programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmanın ardından, jimnastik, dans ve folklor gösterisi sunuldu, şiirler okundu.

Program, ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Programa, Kaymakam Muhammet Fuat Türkman, 34. Hudut Tugay Komutan Vekili Yarbay Adem Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Cihan Terzioğlu, Emniyet Müdürü Metin Kanyer, Belediye Başkanı Tahir Saklı, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar da katıldı.

Bitlis

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tanğlay, mesajında, milletlerin tarihinde kaderlerini değiştiren önemli günler olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışının 100. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs, Türk milletinin kendi özgür iradesine, istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir avuç inanmış insanın başlattığı bu kutlu yürüyüş neticesinde, büyük fedakarlıklar gösteren aziz Türk milleti esareti reddedip bağımsızlığını elde etmiştir."

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım ise mesajında şu ifadelere yer verdi:

"19 Mayıs 1919 günü yakılan bağımsızlık meşalesinin 100. yılını kutluyoruz. Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919, kahraman milletimizin makus talihini yendiği gündür. Gençlerimizin ülkemizi bağımsızlığa taşıyan iradeden devraldıkları azim, kararlılık ve inançla bayrağını daha gelişmiş, daha müreffeh bir ülke olmamız için sadakat ve başarıyla taşıyacaklarına olan inancım tamdır."

-Yüksekova

Yüksekova'da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ardından Selahattin Eyyubi Kültür Merkezi'nin Konferans salonunda öğrenciler tarafından halk oyunları ve çeşitli spor gösterileri sunuldu, şiirler okundu.

Programa Kaymakam Ramazan Kendüzler, Garnizon Komutanı Albay Hasan Koyuncu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sabahattin Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri,sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title