Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Muğla ve ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandıBodrum ilçesinde statta yapılan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Muğla ve ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı

Bodrum ilçesinde statta yapılan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törede, Gençliğe Hitabe ve Gençliğin Ata'ya Cevabı'nın okundu.

Bodrum Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Uzunlulu'nun konuşmasının ardından öğrenciler halk oyunları ile cimnastik, güreş gibi spor gösterilerini gerçekleştirdi. Gösterilerinin ardından yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Gösterilen sırasında drone ile havadan görüntü çekimi yapıldı.

Bu sırada drona havlayıp gösteri yapan öğrencilerin arasından sahaya giren başıboş köpek, ilginç görüntüler oluşturdu. Drone iyice yükseldiğinde öğrencilerin yanında sahada yatan köpek, alçaldığında ise tekrar havlayarak dronu yakalamaya çalıştı.

Görevli öğretmenin uyarısı ile drone çekimi sonlandı. Dronun indirilmesinin ardından sahadan çıkan köpek gözden kayboldu.

İlgiyle izlenen gösteriler, öğrencilerin bedenleriyle "100. Yıl" ve "Atam" yazıp, ay yıldızlı Türk bayrağı koreografisi ile sona erdi.

Törene Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Garnizon Komutanı Albay İzzet Adagideli, bazı resmi kurum, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Fethiye

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Fethiye ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Sahil bandından toplanan grup, Fethiye Belediyesi Bando Takımı eşliğinde Beşkaza Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe, Türk bayrağı asılı tekneler ile Off-road araçları da eşlik etti.

Meydanda bulunan Atatürk Anıtı'na İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit tarafından çelenk bırakıldı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'nın okundu.

Törene, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Muğla Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title