Haberler

Dha Yurt Bülteni-19

Şahin, gazetecilerle iftarda buluştuGAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından gazetecilere iftar yemeği verildi.

Şahin, gazetecilerle iftarda buluştu

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından gazetecilere iftar yemeği verildi.

Erikçe Mutfak Sanatları Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dost meclisinde yapılacak her türlü eleştiriye açık olduklarını söyleyerek, basın ve yöneticilerin birlikte güzel işler yapacağını vurgulayarak şöyle konuştu:

"İslam alemi olarak zor günlerden geçiyoruz. Her yerde kan ve gözyaşı var. Ama bizler el ele verirsek bunun üstesinden geliriz yeter ki birlikte olalım. Çünkü bizim ülkemiz dünyanın en güzel ülkesi ve bu ülkenin geleceği için istikbali için her birey üstüne düşen görevi yerine getirmesi lazım. Artık yeni bir dönem başladı. Çok hedefimiz var. Ortak hedeflerimiz var. Önümüzde çok engeller var ama sizlerle birlikte bu şehrin kardeşlik anıtını dikelim. Yazılı ve görsel basınımız ile zaferi hep birlikte inşa etmeliyiz. Sizler basın olarak bizler yönetici olarak bu kentten başlayarak çok güzel şeyler yapabiliriz.ö

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

İftar programı

Fatma Şahin'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir GÜNEŞ-Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)

=========

Trakya'da sarı-kırmızı coşku

SPOR-Toto Süper Lig'de Medipol Başakşehir'i 2-1 yenerek şampiyon olan Galatasaray taraftarları, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de coşkulu kutlama yaptı.

Edirne'de Ayşekadın semtinde Trakya Üniversitesi Yerleşkesi önünde toplanan Galatasaray taraftarları, ellerinde meşaleler ve sarı-kırmızı bayraklarla kent merkezine yürüdü. Yürüyüş sırasında sloganlar atan taraftarlar, trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde toplanarak, şampiyonluk şarkıları söyledi. Kentte ayrıca Galatasaray taraftarları araçları ile kent turu attı.

Tekirdağ'da Galatasaray taraftarları kent merkezinde toplanarak, şampiyonluk kutlaması yaptı. Meşaleler yakan sarı-kırmızı taraftarlar, şarkılar söyleyip doyasıya eğlenirken, polis herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik önlemleri aldı.

Kırklareli il merkezi ve Babaeski ilçesinde sarı-kırmızılı taraftarlar toplanıp, takımlarının şampiyonluğunu kutladı.Araçlarıyla çıkanlar  uzun konvoylar oluşturarak sarı-kırmızı bayraklarla şehir turu yaptı. Babaeski ilçesinde Fatih Mahallesi'ndeki  Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık burada büyük Galatasaray bayrağı açtı. Kutlamaya aileleri ile katılan taraftarlar davul-zurna eşliğinde şampiyonluk marşları söyleyerek cadde üzerinde ilerledi. Uzun araç konvoylarının oluştu kutlamada kilitlenen trafiğe polis zaman zaman müdahale etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

EDİRNE

Sarı-kırmızı taraftarların toplanması

Meşaleler yakılarak yapılan yürüyüş

Atılan sloganlar

Meşaleler yakılması

Kutlamalardan detaylar

TEKİRDAĞ

-Yolda konvoy yapan taraflarlar

-Araç camlarından bayrak sallayan galatasaraylılar

-Meşaleler ile sahile ilerleyen taraftar grubu

-Kalabalığın hep bir ağızdan şampiyonluk sloganları atması

-Detay görüntüler

KIRKLARELİ

Toplanan kalabalık

Kalabalık dev bayrak açması

Marş söyleyerek kutlama yapmaları

Konvoy şeklinde ilerleyen taraftar

Genel,detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Ruhan YALÇIN-Olgay GÜLER/EDİRNE, TEKİRDAĞ, KIRKLARELİ,-

==============

Muğla'da 100. Yıl Yürüyüşü coşkusu

MUĞLA'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 100. Yıl Yürüyüşü'nde coşku yaşandı. Yaklaşık 5 bin kişi ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle yürüdü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı dolayısıyla düzenlenen yürüyüş büyük ilgi gördü.

Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüşe katılan yaklaşık 5 bin kişi, İzmir Marşı eşliğinde ellerinde meşaleler, Türk bayrakları ile Atatürk posterleriyle Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önüne kadar yürüdü. Yol boyunca 'Ne mutlu Türk'üm diyene', ve 'Türkiye laiktir laik kalacak' sloganlarını atılan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Meydana kurulan platform üzerinden vatandaşlara seslenen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, 100 yıl önce 19 Mayıs 1919'da, tam bağımsız, demokratik ve halk egemenliğine dayalı Türkiye Cumhuriyeti fikrinin Samsun yolundaki Bandırma Vapuru'nda atıldığını söyledi.

Başkan Gürün, "Bundan tam 100 yıl önce 19 Mayıs 1919'da Türk Milleti'ne inanan, askeri ve siyasi dehası ile gözü kara, yılmaz bir önder işgal altındaki bir milletten tam bağımsız halk egemenliğine dayalı bir Cumhuriyet yaratmak için yola çıktı. Atatürk, padişah saltanatından, kulluktan hakkı olan bireylere, hükümdarlıktan egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir devlete geçişi sağladı ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni çok güvendiği Türk gençlerine armağan etti. İşte 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa edecek gençlerimizin ve hepimizin Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'dır. Bayramımız kutlu olsun. Fikirleri ve devrimleri ile her zaman yaşayacak olan Ata'mızı saygı ve şükranla anıyor, onun rehberliğinde Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyetler seviyesine hep birlikte çıkaracağımıza yürekten inanıyorumö dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber – kamera Cavit AKGÜN / MUĞLA,

=======================

100'üncü yıla fener alaylı kutlama

ATATÜRK'ün Samsun'a çıkışının 100'üncü yıl dönümü ve Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Antalya'da binlerce kişinin katıldığı fener alayıyla kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlatmak için Samsun'a çıkışının 100'üncü yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Antalya'da çeşitli etkinlikler düzenlendi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen fener alayı, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğündeki 150'yi aşkın sivil toplum örgütünden oluşan 'Cumhuriyet İçin El Ele Platformu' tarafından düzenlenen fener alayı, binlerce kişiyi meydanda buluşturdu.

Konyaaltı varyantta başlayan yürüyüşte, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, CHP Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak, Niyazi Nefi Kara, Aydın Özer, Rafet Zeybek ile CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Aydın ve belediye başkanları, grubun önünde kol kola yürüdü. Metrelerce uzunluktaki Türk bayrağını taşıyan kalabalık, yaktıkları meşalelerle varyanta seyirlik görüntüler oluşturdu. Falezlerin arkasından gökyüzüne yükselen dolunayın fener alayıyla birlikte oluşturduğu görsel şölen ise görenleri büyüledi. Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen kalabalık yol boyunca 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Susma, sustukça sıra sana gelecek', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı.

Gruba vatandaşlar da alkış ve ıslıklarıyla evlerinin balkonundan eşlik etti. Fener alayı yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Yürüyüşün ardından sanatçı Şebnem Ferah, meydanda konser verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

____________

-kortejden görüntü

-vatandaşlardan görüntü

-protokolden görüntü

-Balkondan bakanlardan görüntü

-Çocuklardan görüntü

Haber: Tolga YILDIRIM – Alparslan ÇINAR Kamera: Emrah GÜL  Antalya

=========================

Gölbaşı'nda meşaleli 19 Mayıs yürüyüşü

ADIYAMAN'ın Gölbaşı ilçesinde, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle meşaleli yürüyüş düzenlendi.

Düzenlenen yürüyüşe CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Emine Köseler, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender yıldırım ve vatandaşlar katıldı.CHP Gölbaşı İlçe Başkanlığı tarafından gece saatlerinde düzenlenen meşaleli yürüyüşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. CHP İlçe binası önünde başlayan meşaleli yürüyüş 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Emine Köseler' in yaptığı kutlama konuşmasından ardından sona erdi.

Konuşmalardan sonra vatandaşlar tarafından meydanda halaylar çekildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Halay çeken vatandaşlar

-Meşalelerle, ellerinde bayraklarla yürüyen vatandaşlar

-CHP İlçe Başkanı Emine Köseler' in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet KORKMAZ-ADIYAMAN-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk DHA Haberler

Bakmadan Geçme

title