Haberler

Bu Festival Çocuklar Ve Hayvanları Buluşturdu

Güncelleme:

Hızla gelişen teknoloji ve geniş alanlara yayılan kentleşme bizleri doğadan koparıyor. Böylece doğanın bir parçası olan hayvanlarda da uzaklaşıyoruz.

Bazen bir kediye, köpeğe dokunmadan bile günlerimiz geçiyor.

Merve Derinkök Süngüç tarafından organize edilen festival ticari bir amaç taşımamakta. Yaptığı başarılı organizasyonlarla adını duyuran Merve Derinkök Süngüç, aynı zamanda iki çocuk annesi. Süngüç festival ile ilgili olarak şunları söylüyor: " Çocuğunuz en iyi oyun arkadaşı ne diye sorsak bize vereceğiniz cevap yüksek bir ihtimalle tablet, telefon, televizyon olabilir. Oysa çocuğunuzun temiz hava almaya, sosyalleşmeye, doğayla vakit geçirmeye de ihtiyacı var. İstanbul'un içinde doğayla iç içe bir şehir kulübü olan No:1903, 18 18 Mayıs'ta PETS&KIDS Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Çocuğunuz da sevimli hayvan dostları ile vakit geçirdi kimi zaman gülümseten kimi zaman meraklandıran etkinliklerde çocuklar bolca eğlendi.

0-10 yaş çocuklara hayvan sevgisini aşılamayı hedefleyen PETS&KIDS 18 Mayıs 2019 Cumartesi günü saat 10.00-17.00 saatleri arasında No:1903'te kapılarını açtı. Festivale katılan 1300'den fazla çocuk hayvan dostları ile bir araya geldiler. Bunu dışında bir kuruluş festivale farklı etkinliklerle destek verdiler. Bu sayede çocuklar eğlence ve merakla dolu bir gün geçirdiler. Çocuklar 1903'ün kocaman ve yemyeşil bir bahçesinde diledikleri gibi vakit geçirdiler. Öte yanda festival içinde yer alan çocuk kitabı yazarı Bahar Havzali Şener Tohum Topu ve Küçük hayvanlar adlı kitabını çocuklara okudu ve imzaladı. Festival alanında hayvan sahiplendirme platformlarıda yer aldı.

Çocuklar bahçeye kurulan atölyeler, pony biniciliği ve benzeri etkinliklerle farklı bir deneyimler yaşadılar.

Festivalde alanlarında çocuklar Deve, Sıpa, Köpekler, Kediler, Ponyler, Kuzu, Oğlak, Farklı Tavuk Türleri, Tavşanlar, Güvercin, İpek Böceği, Karıncalar, Arılar, Faydalı Böcekleri Zararlı böcekler, Rıfkı, Papağanlar, Kelebekler ile buluştu.

PETS&KIDS festivalinde yer alan atölyeler ise şunlardı. Hayat Tamircisi olarak bilinen Hasan Kızıl ile Yürüteç yapım, Hayvan Masalları Atölyesi (Kidsnook Kitapevi ve Masal Akademi), Herşey bir yumurta ile başlar, Tahnit hayvan sevggisi, Kedi Evi Yapım Atölyesi, Çocuk Diş Hekiminden Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı Konulu Etkinlik, Böcek Atölyesi, Yazar/ Bahar Havzalı Şener Şarkılı Kitap Atölyesi, kodlama atölyesi, marangozluk atölyesi, zeka oyunları , Hayvan temalı strafor tshirt, kalemlik, onluk baskı atölyesi, Keçeden oyuncak hayvan yapım atölyesi, Evcil Hayvanlar için Pup Cake süsleme Atölyesi, Çocuk modüler mobilya yapım atölyesi

PETS&KIDS Festivaline Bu sene Kidsnook, Tofaş, Koray Varol Akademi, Faruk Yalçın Zoo, Hipp, Emaar eğlence, Emaar Akvaryum, Miniskop Bilim ve Sanat Atölyesi, National, Geographic Kids, Oral-B, Haçi·ko, Hayat (Bingo), Hayat Kat Kat Su, İstanbul Cerrahi, Hektaş, Farmina, Mutamin, Multiway Clean, Bi Dolap Ponçik, İpek Art Studio, Nihalce Aksesuar, Berlin Pet Bakery, MiniZoo, Berkosan, Chipolo, Minoli Renk Atölyesi, Neşeli Yüzler, Nebyan, Makey, Etiler Koleji, Animals Art, VetForm, SBS Bee'o, Veterinerium, Aikimode, İstanbul Emniyet, Evcil Pet Dünyası, Hunde Trainer Team, Delihasanlar, Vonerk, Uip, Alerji Derneği, Tanırsan Seversin Derneği, Göktürk Hayvan Sevenler Derneği, Sessizliğin Sesi, Legoland, Hayat Anaokulları, Pati Anneleri, Botanivo, Pilsan, Soydanergündogdu Pet Photography, Böcek Şenlik Okulu, Insefish, Hayat Tamircisi, Pakkan Okulları, Gurvita, Lastik Park, Dog go gibi firmalar destekleyici olarak yer aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title