Haberler

Tarlaya Çevirdikleri Okul Bahçesinde Ekim Yaptılar

KARS'ın Selim ilçesindeki Karahamza Zekeriya Atilla Ortaokulu'nda öğrenciler 'tarladan sofraya' projesiyle uygulamalı tarım eğitimi alıyor. Okul Müdürü Mursel Kızıltaş'ın traktörle sürdüğü okul bahçesine öğrenciler sebze tohumları ekti.

Selim ilçesindeki Karahamza Zekeriya Atilla Ortaokulu'nda öğrenciler, 'topraktan sofraya' projesiyle organik tarımı öğreniyor. Veli ve öğretmenlerin de destek verdiği projede okul müdürü Mürsel Kızıltaş, ekimin yapılacağı bahçeyi traktörle sürerek ekime hazır hale getirdi. Okulda eğitim-öğretim gören 100 öğrenci domates, salatalık, fasulye, patates tohumlarını bahçeye birer birer dikti. Çiçek tohumlarını da toprakla buluşturan öğrenciler, bakımlarını da kendileri yapacak.

Okul Müdürü Mürsel Kızıltaş, "Projemizle organik tarım yöntemiyle sebze yetiştirmeyi planlıyoruz. Öğrencilerimiz bu süreçte hem toprağı tanıyor hem de bitkinin yetişme sürecini uygulamalı olarak öğreniyorlar. Bahçeye ekim işini tamamladık artık sırada çapalama ve gübreleme var. Öğrencilerimiz okul bahçesinde uygulamalı olarak tarım eğitimi de almış olacaklar" dedi.

- Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selim Kars Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title