Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)HAMİLE KADININ İMAM NİKAHLI EŞİ TARAFINDAN OTOMOBİLDEN ATILDIĞI İDDİASIADANA'da otomobilde yolculuk yaparken kıskançlık nedeniyle tartıştığı imam nikahlı eşi tarafından otomobilden atıldığı iddia edilen 3 aylık hamile A.E. (32) yaralandı.

1)HAMİLE KADININ İMAM NİKAHLI EŞİ TARAFINDAN OTOMOBİLDEN ATILDIĞI İDDİASI

ADANA'da otomobilde yolculuk yaparken kıskançlık nedeniyle tartıştığı imam nikahlı eşi tarafından otomobilden atıldığı iddia edilen 3 aylık hamile A.E. (32) yaralandı.Olay, Çukurova ilçesindeki Çoban Dede Parkı yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, plakası açıklanmayan bir otomobilde yolculuk yapan C.Y. ile imam nikahlı 3 aylık hamile eşi A.E. kıskançlık nedeniyle tartışmaya başladı. Tartışmanın şiddetlenmesi üzerine A.E.'nin eşi tarafından otomobilden atıldığı iddia edildi. Otomobilden düşen A.E.'yi gören vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Yaralanan A.E., olay yerine gelen ambulansla tedavi edilmek üzere Adana Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Kadının ambulanstan indirilmesi

Sedye ile hastaneye girişi

Hastane dış görünüm

SÜRE: 01'04"   BOYUT: 120 MB

Haber-Kamera: Nuri PİR-Eser PAZARBAŞI ADANA,

============================================

2)100 BİN LİRA DEĞERİNDE BAKIR KABLO ÇALAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

ADANA'da bir işyerinden piyasa değeri 100 bin TL olan bakır kablo çalan 2 şüpheli, suçüstü yakalandı. İkili sorgularının ardından çıkarıldıkları adliyede tutuklandı. Sarıçam ilçesi Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir işyerinin bahçesine 2 kişinin girdiğini gören vatandaş polisi aradı. Hemen adrese gelen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, otomobil içindeki Selçuk S. ve Nebi Y.'y buldu. Polis ikiliye otomobilden inmelerini söyledi. Ancak şüpheliler direndi. Bunun üzerine takviye ekipler çağrılarak, Selçuk S. ve Nebi Y. gözaltına alındı. Otomobilde piyasa değeri 100 bin TL olan bakır kablolar bulundu. İşyerden çalındığı tespit edilen Selçuk S. ve Nebi Y. önce gözaltına alındı, ardından çıkarıldıkları adliyede nöbeçi mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Zanlıların adli tıp biriminden çıkarılması

SÜRE: 00'26"   BOYUT: 48,6 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,

===========================================

3)SON EVRE KANSER HASTASI KADIN AİLESİNİN DESTEĞİYLE HASTALIĞINI YENDİ

Bursa'nın İnegöl İlçesinde bacak ağrısıyla gittiği Devlet hastanesinde karaciğer kanseri olduğunu öğrenen 45 yaşındaki Nilüfer Demir, tüm vücuduna yayılan kanser hücrelerinden, ailesinin desteği ve kemoterapi tedavi sayesinde tamamen kurtuldu. Demir, "Ailemin ve doktorumun desteğiyle güle oynaya kanseri yendim" dedi. Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2018 yılında bacak ağrısı şikayetiyle İnegöl Devlet Hastanesi'ne başvuran 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Nilüfer Demir, karaciğer kanseri olduğunu öğrendi. Yapılan tetkikler sonucunda Demir, büyük üzüntü yaşarken tedavi sürecine İnegöl Devlet Hastanesinde başlandı. Daha sonra tedavisine Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde devam edilen Demir'in kemoterapi nedeniyle saçları da döküldü. Eşi Ahmet Demir, çocukları (25) Büşra ve (18) Melih Demir, kanser tedavisi gören annelerini yalnız bırakmayıp, moral oldu. Kızı Büşra Demir, tedavi sürecinde annesinin yanında olabilmek için üniversiteye ara verdi.

KANSERİ SON EVREDE YENDİ

Kanser hücresinin tüm vücuduna yayıldığı Nilüfer Demir, bir yıl süreyle gördüğü kemoterapi tedavisi sayesinde kanseri son evrede yenerken Demir'in ailesi, büyük mutluluk yaşadı. Uludağ Üniversitesi Tıbbi Onkoloji uzmanı Adem Deligönül, Nilüfer Demir'in kendisine kanserin son evresinde geldiğini ve kanserli hücrelerin tüm vücudu sardığını belirterek, "Hastamız ilk geldiğinde tedirgindi. Kemoterapi sürecinin ardından hasta kanseri yendi. 6 seans sonucunda mutlu sona gelindi. Kanser tamamen vücuttan atıldı. Her kanser türünün tekrar nüksedebiliyor. Biz bunun için hastayla alakalı kontrolümüzü devam ettireceğiz. Kanseri son evrede yenen hasta sayısı Türkiye de çok azdır." dedi.

"KANSERİ GÜLE OYNAYA YENDİM"

Kanseri yenmenin mutluluğunu yaşayan Nilüfer Demir, "Geçen yıl ramazan ayında bacaklarımda ağrılar başladı. Daha sonra doktora gittim ve bana fizik tedavi uyguladı. 15 gün gördüğüm fizik tedavi beni daha kötü yaptı. MR çekildim, kanser olduğum ortaya çıktı. Karaciğerde Tümör olduğu söylendi. O an şok oldum. Çocuklarım aklıma geldi. Çocuklarım için ağladım. Allah'ın izniyle ben bunu yeneceğim dedim. Ailem büyük destek oldu. En büyük desteğim eşim ve çocuklarım oldu. Kemoterapilere başladım. Tedavi sürecinde saçlarım, kirpiklerim, kaşlarım dökülmeye başladı. Umudumu hiçbir zaman yitirmedim. Bir yıl sonunda bu kanserden kurtuldum. Güle oynaya kanseri yendim. Bu hastalığın ilacı aslında moral.ödedi.

ANNESİ İÇİN EĞİTİMİNE ARA VERMİŞTİ, GERİ DÖNDÜ

Annesinin hastalığı boyunca yanında olmak için eğitim gördüğü üniversiteye ara veren Büşra Demir, "İlk öğrendiğimiz de büyük şok yaşadık. Zor bir süreç geçirdik. Ama hep inandık, başaracağını düşündük. Hep anneme destek olduk. İnançlarımız doğrultusunda hastalığı yendik. Sevinç gözyaşları döktük. Kimse umutlarınızı kaybetmesin. Annem kansere yakalandığından üniversiteyi bıraktım. Kanseri yendi ve yeniden okuluma döndüm" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Genel görüntü

-Ailenin hastane çıkışı

-Kültür parkta gezmesi

-Açıklamalar

-Detaylar

Süre: 7 DK Boyut: 990 MB

Haber-Kamera:  Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL,(Bursa),

==================================================

4)MUŞ'TA 'AİLE BOYU' RAMAZAN PİDELERİ

RAMAZAN ayı ile birlikte Muşlu fırıncıların 2 kilo 700 gram hamurdan yaptığı 10 kişilik pidelere, özelikle kalabalık aileler ilgi gösteriyor.

Muş'un Zafer Mahallesinde bir fırında 1,2,4 ve 8'den sonra sipariş üzerine 10'lu pidelerde yapılıyor. 'Aile boyu' pide olarak nitelendirilen 10'lu pide ekmek 10 liradan satılıyor. Pideleri taş fırınlarda 20 dakikada pişirdiklerini söyleyen Sabri Kızılsoy, "Bu devası ekmekleri sipariş üzerine yapıyoruz. Bölgemiz de kalabalık aile ve davetler çok olduğu için 10'lu ekmeklere ilgi fazla. Ekmeğin tanesini 1 liradan sattığımız için bu 10'lu ekmekten de 10 lira alıyoruz. Sabah saatlerinde normal öğlenden sonrada bu ekmekleri çıkarıyoruz. Bu ekmeklerin tadıda güzel oluyor" diye konuştu.

Ramazan ayında 20 etmek aldığını söyleyen Sabahattin Evren, "11 nüfusuz. Herg ün 20 ekmek alıyordum. Bunları taşımakta zor oluyordu. 10'lu ekmekleri görünce her akşam iki tane alıp eve gidiyorum" dedi

Görüntü Dökümü

-------------------

-Dev pidenin yapılış aşamasından detaylar

-Pidenin pişirilmesi

-Fırından çıkmasından sonra detaylar

-Müşterilerin dev pideyi alması

-Röportaj

(Haber-Kamera: Mehmet AYDIN / MUŞ,

===================================================

5)MUŞ'TA ANLAMLI YARDIM

TÜRK Kızılay'ı Muş Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'ndeki koruma ve bakım altındaki çocuklarla birlikte, kentteki ihtiyaç sahibi ailelere yardım dağıttı. 'Gönülden Gönüle' projesinde iftar sonrası sahaya çıkan ekip, evlerinde ziyaret ettikleri dar gelirli ailelere gıda ve giyim yardımı yaptı.

Türk Kızılay'ı Muş Şubesi Kadın Kolları Başkanı Dilek Ağa ile gönüllü üyelere,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evleri Sitesi'nde yaşam sürdüren koruma ve bakım altındaki çocuklar da destek verdi. İftar sonrasında koruma ve bakım altındaki çocukların katılımlarıyla, sahur saatine kadar 25 ila 30 ihtiyaç sahibi aileyi evlerinde ziyaret eden Türk Kızılay'ı, gıda ve giyim yardımında bulundu.   'Gönülden Gönüle Projesi' ile yürütülen yardımlarla ilgili bilgi veren Kadın Kolları Başkanı Dilek Ağa, bin eve daha ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Amaçlarının gönüllere dokunmak, sevgi eli uzatmak, şefkat vermek ve en önemlisi ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olduklarını hissettirmek olduğunu vurgulayan Ağa, "Biz kadınların ulaşamayacağı hiçbir yer yoktur. Mutlu edemeyeceğimiz hiçbir çocuk yoktur. Zaten amacımız çocuk ve kadınlardır" dedi.

İhtiyaç sahibi aileler ise, kendilerine uzanan yardım elinden ötürü emeği geçenlere teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Kadın kolları ile koruma ve bakım altındaki çocukların eve girişinden detay

-Kadın kolları ile çocukların, araçtan malzeme çıkarmasından detay

-Hazırlanan yardım poşetinin eve taşınmasından detay

-Yardım malzemesinin aileye teslim edişinden detay

-Kadın kolları ile çocukların evden çıkışından detay

-Araç içerisindeki giyim malzemelerinin ayrılmasından detay

-Kadın kolları ile çocuklardan başka bir haneye ziyaretinden detay

-Kadın kolları ile çocukların eve girmesinden detay

-İhtiyaç sahibi kadın Röp.

-Türk Kızılay'ı Muş Şubesi Kadın Kolları Başkanı Dilek Ağa Röp.

Haber ve Kamera: Muhammed Sami MARAL / MUŞ,

(Süre: 02.23 Boyut: 125 MB)

===============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title