Haberler

Bursa Son Evre Kanser Hastası Kadın Ailesinin Desteğiyle Hastalığını Yendi

Bursa'nın İnegöl İlçesinde bacak ağrısıyla gittiği Devlet hastanesinde karaciğer kanseri olduğunu öğrenen 45 yaşındaki Nilüfer Demir, tüm vücuduna yayılan kanser hücrelerinden, ailesinin desteği ve kemoterapi tedavi sayesinde tamamen kurtuldu.

Bursa'nın İnegöl İlçesinde bacak ağrısıyla gittiği Devlet hastanesinde karaciğer kanseri olduğunu öğrenen 45 yaşındaki Nilüfer Demir, tüm vücuduna yayılan kanser hücrelerinden, ailesinin desteği ve kemoterapi tedavi sayesinde tamamen kurtuldu. Demir, 'Ailemin ve doktorumun desteğiyle güle oynaya kanseri yendim dedi. Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2018 yılında bacak ağrısı şikayetiyle İnegöl Devlet Hastanesi'ne başvuran 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Nilüfer Demir, karaciğer kanseri olduğunu öğrendi. Yapılan tetkikler sonucunda Demir, büyük üzüntü yaşarken tedavi sürecine İnegöl Devlet Hastanesinde başlandı. Daha sonra tedavisine Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde devam edilen Demir'in kemoterapi nedeniyle saçları da döküldü. Eşi Ahmet Demir, çocukları (25) Büşra ve (18) Melih Demir, kanser tedavisi gören annelerini yalnız bırakmayıp, moral oldu. Kızı Büşra Demir, tedavi sürecinde annesinin yanında olabilmek için üniversiteye ara verdi.

KANSERİ SON EVREDE YENDİ

Kanser hücresinin tüm vücuduna yayıldığı Nilüfer Demir, bir yıl süreyle gördüğü kemoterapi tedavisi sayesinde kanseri son evrede yenerken Demir'in ailesi, büyük mutluluk yaşadı. Uludağ Üniversitesi Tıbbi Onkoloji uzmanı Adem Deligönül, Nilüfer Demir'in kendisine kanserin son evresinde geldiğini ve kanserli hücrelerin tüm vücudu sardığını belirterek, 'Hastamız ilk geldiğinde tedirgindi. Kemoterapi sürecinin ardından hasta kanseri yendi. 6 seans sonucunda mutlu sona gelindi. Kanser tamamen vücuttan atıldı. Her kanser türünün tekrar nüksedebiliyor. Biz bunun için hastayla alakalı kontrolümüzü devam ettireceğiz. Kanseri son evrede yenen hasta sayısı Türkiye de çok azdır. dedi.

KANSERİ GÜLE OYNAYA YENDİM

Kanseri yenmenin mutluluğunu yaşayan Nilüfer Demir, 'Geçen yıl ramazan ayında bacaklarımda ağrılar başladı. Daha sonra doktora gittim ve bana fizik tedavi uyguladı. 15 gün gördüğüm fizik tedavi beni daha kötü yaptı. MR çekildim, kanser olduğum ortaya çıktı. Karaciğerde Tümör olduğu söylendi. O an şok oldum. Çocuklarım aklıma geldi. Çocuklarım için ağladım. Allah'ın izniyle ben bunu yeneceğim dedim. Ailem büyük destek oldu. En büyük desteğim eşim ve çocuklarım oldu. Kemoterapilere başladım. Tedavi sürecinde saçlarım, kirpiklerim, kaşlarım dökülmeye başladı. Umudumu hiçbir zaman yitirmedim. Bir yıl sonunda bu kanserden kurtuldum. Güle oynaya kanseri yendim. Bu hastalığın ilacı aslında moral.ödedi.

ANNESİ İÇİN EĞİTİMİNE ARA VERMİŞTİ, GERİ DÖNDÜ

Annesinin hastalığı boyunca yanında olmak için eğitim gördüğü üniversiteye ara veren Büşra Demir, 'İlk öğrendiğimiz de büyük şok yaşadık. Zor bir süreç geçirdik. Ama hep inandık, başaracağını düşündük. Hep anneme destek olduk. İnançlarımız doğrultusunda hastalığı yendik. Sevinç gözyaşları döktük. Kimse umutlarınızı kaybetmesin. Annem kansere yakalandığından üniversiteyi bıraktım. Kanseri yendi ve yeniden okuluma döndüm diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title