Haberler

Subü 1. Yıl Etkinliği"

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin (SUBÜ) kuruluşunun 1. yılı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin (SUBÜ) kuruluşunun 1. yılı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Sapanca'da bir otelde düzenlenen etkinliğe, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Yüksek Öğretim Kurulu Kalite Kurul Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, kaymakam, belediye başkanları, öğretim üyeleri ile üniversite çalışanları katıldı.

Üniversitenin tanıtım filminin gösteriminin ardından konuşan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, ramazan ayının insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Sarıbıyık, milli mücadelenin sembolü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak, "Ülkemizin istiklal mücadelesinde önemli bir adım olan Samsun'a çıkışın 100. yıl dönümü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve milli mücadelemizin maddi ve manevi tüm kahramanlarını saygıyla yad ediyorum." dedi.

Üniversitelerin, şehirlerle hatta ülkelerle anılan farklı özelliklere sahip kurumlar olduğunu, Sakarya için yeni bir başlangıç olan SUBÜ'nün de doğru kurgulanması halinde geleceğe bırakılacak en önemli miraslardan biri olacağını dile getiren Sarıbıyık, "Günümüzde, ülkeler arasındaki rekabet bilgi düzeyinde sürdürülmekte, toplumların geleceği ise verilen eğitimin başarısıyla değerlendirilmektedir. Kaliteli insan; kaliteli iş demektir, kaliteli toplum demektir, güçlü ekonomi demektir, istikbal demektir, güçlü Türkiye demektir. Güçlü bir Türkiye için ise katma değeri yüksek ürünler geliştirmemiz, kaliteli üretim yapmamız ve iyi pazarlar oluşturmamız gerekmektedir." diye konuştu.

Sarıbıyık, SUBÜ'nün bu gelişmelerin, beklentilerin ve amaçların tam da merkezinde yer aldığını, üniversitenin mesleki açıdan yetkin, uygulama becerisine sahip bireyler yetiştirmek ve evrensel nitelikte bilim, teknoloji ve hizmet üretmek misyonuyla 18 Mayıs 2018'de kurulduğunu ifade ederek, 1 enstitü, 7 fakülte, 2 yüksekokul, 15 Meslek yüksekokul, 444 akademik, 147 idari personel ve yaklaşık 23 bin öğrenci ile eğitim-öğretime devam ettiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Sarıbıyık tarafından üniversitenin kuruluşunda destekte bulunanlara plaket verildi.

Hatıra fotoğrafının çekildiği programda, davetlilere iftar yemeği verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title