Haberler

Lig Şampiyonlukları Sayısı! Hangi Takım Kaç Kere Şampiyon Oldu?

Güncelleme:

Galatasaray Başakşehir maçının ardından kulüplerin şampiyonluk sayıları merak edilmeye başlandı. Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan ettiği Galatasaray Başakşehir maçından sonra Spor Loto Süper Lig'de kulüplerin şampiyonluk sayıları araştırılıyor. Peki Süper Lig'de hangi takım kaç kere şampiyon oldu? En fazla şampiyon olan takım hangisi?

Galatasaray Başakşehir maçının ardından Süper Lig'in bitmesine bir hafta kala Galatasaray şampiyonluğunu ilan etti. Karşılaşmayla 33. haftası tamamlanan Spor Loto Süper Lig sıralaması internette en çok arananlar arasına girdi. Peki Spor Loto Süper Lig'de hangi takımlar şampiyon oldu? Kulüplerin şampiyonluk sayıları kaç? En fazla şampiyon olan takım hangisi? Tüm soruların cevabı haberimizde…

SÜPER LİG HANGİ TARİHTE KURULDU?

Türkiye'de 1959 yılına kadar; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Trabzon başta olmak üzere pek çok şehirde yerel ligler organize ediliyordu. 1923-1959 yılları arasında Milli Küme, Türkiye Futbol Birinciliği ve Federasyon Kupası olmak üzere genellikle İstanbul, Ankara ve İzmir takımlarının katıldığı karşılaşmalar düzenlendi. Bu ligler, dönemin getirdiği şartlar nedeniyle kalıcı olamadı ama yerel ligler düzenlenmeye devam etti. 1959 yılında tüm yerel liglerin kaldırılmasının ardından aynı yıl ilk kez Milli Lig adıyla profesyonel ulusal lig kuruldu.

SPOR LOTO SÜPER LİG'İN ŞAMPİYON OLAN TAKIMLARI

Günümüzdeki Süper Lig adını alan ve 1959'dan bu zamana kadar düzenlenerek her yıl devam eden ligin ilk şampiyonu Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe'nin ardından Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor da şampiyonluk sevincini tattı.

FATİH TERİM'DEN BİR REKOR DAHA

İlk önce Ziraat Türkiye Kupası daha sonra Spor Loto Süper Lig şampiyonluğu, Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim imzası taşıyor. Tecrübeli teknik direktör Terim, futbol dünyasındaki birçok rekoru kırdı ve adını bir kez daha tarihe yazdırdı.

Galatasaray'daki ilk döneminde üste üste 1996-1997, 1997-1998, 1998-1999 ve 1999-2000 sezonlarını zirvede tamamlayarak 4 şampiyonluk kazanan Fatih Terim, 2011-2012 ile 2012-2013 sezonlarında da üst üste 2 şampiyonluk elde etti.

Türkiye'de 8. lig şampiyonluğu tadan Fatih Terim, Spor Loto Süper Lig'de en fazla şampiyonluk yaşayan teknik direktör rakamını bir basamak daha yukarı çıkardı.

"DUBLE" REKORU DA TERİM'İN

Süper Lig'de 8, Türkiye Kupası'nda ise 3 şampiyonluğu bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 3. kez "duble" yaptı.

Galatasaray'ın başında 1998-1999 ve 1999-2000 sezonlarını çifte kupayla kapatan Terim, bu sezon da iki kulvarda birden şampiyonluk yaşadı.

Fatih Terim, Trabzonspor'un başında 1976-1977 ve 1983-1984 sezonlarında 2 "duble"si bulunan Ahmet Suat Özyazıcı'yı geride bırakarak yeni bir rekorun sahibi oldu.

KENDİ SAHASINDA YENİLMEZLİK REKORU

Galatasaray, sahasındaki yenilmezlik rekorunu artırdı. Süper Lig'de Türk Telekom Stadı'nda son yenilgisini 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa'ya karşı yaşayan sarı-kırmızılılar, daha sonra sahasında çıktığı 36 lig maçının 31'ini kazandı, 5'inde ise berabere kaldı.

Galatasaray, 1996-1998 yıllarında evinde üst üste 35 müsabakada rakiplerine yenilmemişti.

SÜPER LİG ŞAMPİYONLUK SAYILARI

Spor Toto Süper Lig'de geride bırakılan 61 sezonda 5 farklı takım şampiyon oldu. Şampiyonluk sayıları Galatasaray 22, Fenerbahçe 19, Beşiktaş 15, Trabzonspor 6, Bursaspor 1 olarak kaydedildi.

Türkiye 1. Ligi'nin başladığı tarih TFF tarafından 1959 yılı olarak kabul edilmesine rağmen TFF Tahkim Kurulu'nun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı tahtında Beşiktaş Kulübü'nün 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF Yıldız Kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var?
500

Yorumlar (29)

Hakim Bey:

şampiyonlar liginde Türk hakemleri yok bakalım neler olucak ama dur geçen yıl görmüştük 3. ncu olmuşlardı üstelik en denk grup olarak görülüyordu, ona rağmen 3. ncu oldular Beşiktaş daha zor grupta yine Türk hakemleri olmadığı için rekor kırarak namağlup gruplardan çıktı işte aradaki kalite farkı ve oynamak isteyen takımın başarısı. kabadayılıkla hakemlere baskı kurarak, şikeli şampiyonluklar alırsınız ama Avrupa maçlarında foyanız çıkar rezilsaray

5
20
yanıtYanıtla
GALATASARAY:

geçen sene galatasarayı izlediysen avrupada kötü bir futbol ile elenmedi atamadı diye elendi biraz takip kardeşim.

yanıt5
yanıt0
aslı:

hakim bey sonuna kadar haklısın kardeşim

yanıt0
yanıt1
ali:

bence mhk de ve federasyonda bazı kişilerin uygunsuz videolarını cinconlar ele geçirmiş, anlamsız bir şekilde cincon korunuyor başka bir anlam bulamadım

yanıt1
yanıt1
POYRAZ:

UEFA kupası ve Süper kupa var GS de Hakimcik Türk hakemlerlemi aldı onuda. Sen ligde kaldığına sevin 8. bitirmeyi başarı saıyorsunuz. Zavallılar sizi

yanıt0
yanıt0
Adınızı Yazın:

galatasaray bir tarihdir bunu kimse inkar etmesin

19
4
yanıtYanıtla
Y.Z.C:

TFF ve MHK nın rekoru desek daha doğru olurdu. Şaibeli kupalarına bir yenisinide eklemiş oldular. Onlar için gurur verici bir tablo. .

5
18
yanıtYanıtla
GS:

Y. Z. C KANITIN VARMI BÖYLE İFTİRA ATIYORSUN. İSPATIN VARSA KONUŞUR YAZARSIN YOKSA SUS VE KÜÇÜLME HADDİNİ HUDUDUNU BİL. .

yanıt1
yanıt0
GALATASARAY:

AĞLAYACAK SANIZ OYNAMAYALIM KIZLAR

16
4
yanıtYanıtla
yorumcu:

Şike rekoruna

6
9
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title