Haberler

Dha Yurt Bülteni - 6

5 ilde FETÖ operasyonu: 15 asker gözaltına alındı (2)

TÜRK YILDIZLARI ESKİ FİLO KOMUTANI  HAKKINDA DA YAKALAMA KAKARI

Konya merkezli 5 ilde bugün yapılan operasyonda hakkında yakalama kararı verilen 13'ü muvazzaf 23 asker arasında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın akrobasi timi Türk Yıldızları'nın eski filo komutanı olan ve meslekten ihraç edilen Pilot Yarbay Şenol Ç.'nin de olduğu öğrenildi. Şenol Ç.'nin İstanbul'da oturduğu ve gözaltına alınması için operasyonun sürdüğü belirtildi. Operasyonda 15 asker gözaltına alındı.

Haber: Mehmet IŞIK KONYA DHA))

===============================

Kilis'te, Suriyelilerin bayram geçişleri sürüyor

Ramazan Bayramı ziyareti için ülkelerine gitmek isteyen Suriyeliler, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturuyor.

Türkiye'de barınan ve Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyelilerin geçişleri bugün de devam etti. Sabah saatlerinde Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen Suriyeliler, işlem yapılan alanda uzun kuyruk oluşturdu. 3 günlük süreçte işlemleri tamamlanan 1500 kişi Suriye'ye geçiş yaptı.

Öte yandan 15 yaş altı Suriyeli çocukların da geçiş öncesi aşı kontrolleri yapıldı.

Görüntü Dökümü

-----------

Çayırlarlarda bekleyenler

Oluşan  uzun kuyruklar

Kayıtlarını yaptıranlar

Suriyeliler ile röp,

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 400 MB

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

====================

Hastane bahçesindeki yılan korkuttu

Denizli'nin Tavas Devlet Hastanesi'nin bahçesinde görülen yılan, vatandaşları tedirgin etti. İtfaiye ekiplerince yakalanan yılan, doğaya salındı.

Tavas Devlet Hastanesi'nin bahçesinde dün (pazar) saat 17.00 sıralarında bir yılan gören vatandaşlar, itfaiye ekiplerini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yılanı yakalamak için çalışma başlattı. Yaklaşık 1 metre uzunluğundaki yılan, ekiplerin kullandığı özel ekipmanla yakalandı. Yılanı bir fileye koyan ekipler, dağlık bir alana götürerek burada doğaya saldı.

Görüntü Dökümü

---------

Yılanın yakalanması ve fileye koyulması

Yılanın doğaya salınması

Haber- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

=================

Köyüne kütüphane kuran ilkokul mezunu Kenanoğlu'na 'iyi kalpli ol' ödülü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Karakavuz Köyü'nde, evinin bir katını çocuklar için kütüphaneye dönüştüren ilkokul mezunu Cevat Kenanoğlu(72), Türkiye Kalp Vakfı tarafından 'İyi kalpli ol' ödülüne layık görüldü. Hafta sonları çocuklarla kütüphanede vakit geçiren Kenanoğlu, "Çalışan demir pas tutmaz der atalarımız. Okumayan insanda gelişemez. Bilim okuyarak gelişir. Bilimin anahtarı okumaktır. Okuyacağız, gelişeceğiz ve vatanımıza, milletimize, dünya insanlarına faydalı olacağız" dedi.

Almanya'da maden işçisi olarak 41 yıl çalıştıktan sonra Ereğli Karakavuz Köyü'ne yerleşen 2 çocuk babası Cevat Kenanoğlu, 2 katlı evin altını kütüphaneye dönüştürdü. Çocuklar, köylerine kütüphane kazandıran Cevat Kenanoğlu'na 'eğitim dede' adını taktı. Cevat Kenanoğlu, kendi imkanları ve bağışlarla yaklaşık bin kitaplık kütüphaneye 'Karakavuz Köyü Halk Kütüphanesi' adını verdi. Kütüphanenin girişini de Yunus Emre'nin 'İlim ilim bilmektir. İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsin. ya nice okumaktır.' sözlerini yazılı olduğu tabela koydu. Çocuklar, hafta sonlarını kütüphanede kitap okuyarak ve ders çalışarak geçiriyor. Cevat Kenanoğlu da çocuklarla kitap okuyarak onlarla birlikte vakit geçiriyor.

TÜRKİYE KALP VAKFINDAN ÖDÜL

Cevat Kenanoğlu, köy çocuklarına evininin bir katını kütüphaneye çevirerek eğitimlerine destek vermesi nedeniyle Türkiye Kalp Vakfı tarafından 'İyi kalpli ol' ödülüne layık görüldü. Kütüphanenin diğer köylere de örnek olmasını dilediğini ifade eden Cevat Kenanoğlu, şöyle dedi:

"Uzun yıllar gurbette kaldım. Almanya'da her köyde bir tane kütüphane olduğunu gördüm. Kütüphanelerde köylerini tarihleri de bulunuyor. O bende bir iz bıraktı. Köyüme dönersem böyle bir kütüphane açıp insanlarla buluşturmak istedim. Önce köyümün tarihiyle alakalı 3 kitap yazdım. Burada hafta da bir gün çocuklar kitap okuyor, ders çalışıyor. Yaz tatilinde ise daha fazla çocuk oluyor ve daha çok açık oluyor. Çocuklarla artık dede torun gibi olduk. Çalışan demir pas tutmaz der atalarımız. Okumayan insanda gelişemez. Bilim okuyarak gelişir. Bilimin anahtarı okumaktır. Okuyacağız, gelişeceğiz ve vatanımıza, milletimize, dünya insanlarına faydalı olacağız."

ÇOCUKLAR ve KÖYLÜLER MUTLU

Kütüphanede vakit geçirmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Ormanlı Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Sudenaz Üzmez(13), "Buraya geldiğimizde Cevat amca bize bir şeyler anlatıyor. Tartışıyoruz, hikayeler okuyoruz. Çok güzel bir duygu köyümüzde kütüphane olması. Ödünç kitap alıp okuyoruz. Hafta da bir gün gelebilsek bile bize yetiyor. Kitaplar kelime hazinemi geliştiriyor. Bana çok faydası oluyor." dedi.

Köyde yaşayan Selahattin Sercan da köylerinde kütüphane olmasının çok güzel olduğunu, çocukların eğitimlerine önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü

--------

-Drone ile köyün görüntüsü

-Kütüphaneden detaylar

-Çocukların kitap okuması

-Cevat Kenanoğlu'nu çocuklarla konuşması

-Cevat Kenanoğlu ile röp.

-Evin dışından görüntü

-Çocukların Cevat Kenanoğlu'na sarılması

Süre: (8: 59) Boyut: (980 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

===================

Doğaseverler, Hakkari'deki 'ters lale' buluşmasında bir araya geldi

Hakkari'nin merkeze bağlı Ceylanlı köyü kırsalında ters lale etkinliği düzenlendi. Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen fotoğrafçı ve doğaseverler, Sümbül Dağı'nın uzantısı olan 2 bin 500 rakımlı Sütçüler Tepesi'ndeki ters laleleri fotoğraflayıp, doğa yürüyüşü yaptı.

Hakkari Cilo Doğa Sporları Kulübü tarafından bu yıl geleneksel olarak 4'üncüsü düzenlenen 'Ters Lale Buluşması'na, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden doğasever ve fotoğrafçılar katıldı. Anavatanı Hakkari olan ters lalenin ülke turizmine kazandırılmasının amaçlandığı buluşmada, renkli görüntüler ortaya çıktı. Güvenlik gerekçesiyle yıllarca çıkılmasına izin verilmeyen ve bu yıl yayla yasaklarının kalkmasıyla birilkte şenlenen kent merkezine 70,  Ceylanlı köyüne ise 4 kilometre mesafede bulunan Sümbül Dağı'nın uzantısı Sütçüler Tepesi'ndeki ters lale arazisi, fotoğraf sanatçılarını ve doğaseverleri ağırladı.

İsviçre'nin Alp Dağları'nı aratmayan sıradağları, şelaleleri ve buz gibi akan akarsuların bulunduğu karla kaplı dağın yamacındaki 'Ters Lale Buluşması'na gelen yaklaşık 50 doğasever, köye kadar araçla geldi. Doğasever ve fotoğrafçılar, daha sonra 4 kilometrelik yolu yürüyerek ters lalelerin bulunduğu bölgeye ulaştı. Ters lale arazisinde bol bol fotoğraf çeken doğaseverler bu etkinlik sırasında ise yöresel kıyafetler giydi, şarkılar eşliğinde halay çekti.

Cilo Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu, Hakkari'nin kültüründe yer edinmiş ters laleleri ülke turizmine kazandırmak için bu yıl 4'üncü kez bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Tansu, "Bu tür faaliyetleri dernek olarak sık sık yapıyoruz. Geldiğimiz bölge ise ters lalelerin doğol ortamda yetiştiği bölge. Burası uzun yıllar yasaklıydı. Geçen yıl da özel izinle gelmiştik. Bu yıl serbest oldu. Buranın ulaşımı kolay ve doğa manzarası daha iyi olduğu için 2 yıldır ters lale buluşmasını burada yapıyoruz. Doğası mükemmel. Buraya gelenler gönüllerince eğleniyor"dedi.

Ters lale buluşmasına Van'dan katılan Viyan Cin ise, "Burası müthiş. Hiç keşfedilmemiş bir cennet gibi. Herkesin gelip burayı görmesini isterim. İnsanların burayı bilmesini, Hakkari'nin dağlarını keşfetmelerini isterim."dedi. Buluşmaya katılanlara Cilo Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu tarafından katılım belgesi de verildi.

Görüntü Dökümü

----------

-Ters lale tarlasının bulunduğu dağa tırmanan dogaseverler

-Detaylar

-Ters lale tarlasına ulaşan doğaseverler

-Ters lalelerden genel ve detaylar

-Ters lale tarlasında yöresel kıyafetlerle poz veren doğaseverler

-detaylar

-Yöresel kıyafet giyen Metin Akman ile röportaj

-DHA Muhabirinin anonsu

-Detaylar

-Müzik eşliğinde oynayan gençler

-Viyan Cin ile röportaj

-Hacı Tansu ile röportaj

-Yöresel kıyafetleriyle ters lalelein arasında gezen bir dogasever

-Halaylar

-Toplu poz vermeleri

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/HAKKARİ,-

==============

Gençlik yürüyüşü ve 19 Mayıs konseri

Burdur'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlik yürüyüşü ve 19 Mayıs konseri düzenlendi.

Çatalpınar mevkisinden başlayan yürüyüşe Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, belediye meclis üyeleri, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut ile vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Şeker Meydanı'na kadar süren yürüyüşte 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı. Yürüyüş sonunda Şeker Meydanı'nda Rock müzik grubu Pera konser verdi.

Görüntü Dökümü

--------------

Yürüyüşten

Konserden

Haber-Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

=================

İslahiye'de, zehirli akrep türü görüldü

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, en zehirli akrep türlerinden biri olan ve renginden dolayı 'sarı' adıyla da bilinen 'Leiurus guinguestriatur', 10 ay sonra ikinci kez görüldü.

İslahiye'ye bağlı Kırıkçalı Mahallesi kırsalında geçen yıl Ağustos ayında görüntülenen zehirli akrep, hafta sonu Fatih Çil ve arkadaşları tarafından yeniden görüntülendi. En zehirli akrep türlerinden biri olan 'Leiurus guinguestriatur', bir süre sonra gözden kayboldu.

Görüntü Dökümü

------------

Kırıkçalı Mahallesi

Zehirli akrebin görüntsü

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 41MB

Haber- Kadir ÇELİK-Kamera: GAZİANTEP-DHA)

======================

Yuvadan düşen saksağan yavruları itfaiye merdiveniyle geri konuldu

Burdur'da bir evin bahçesindeki ağaçtan düşen bir aylık 4 saksağan yavrusu, itfaiye ekipleri ve vatandaşlar tarafından yuvaya konuldu.

Burdur merkez Fevzi Çakmak Mahallesi 55'inci sokakta bir evin bahçesindeki ağaçta bulunan yuvadan saksağan yavrularının düştüğünü gören vatandaş kendi imkanlarıyla yavruları yuvaya koymayınca itfaiyeden yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekibi yönlendirildi. Gelen itfaiye aracının sepetli merdivenine çıkan Tamer Yılmaz, çuvalın içerisine konulan saksağan yavrularını ağaçtaki yuvalarına bıraktı.

Tamer Yılmaz, "Komşumuzun bahçesinde 4 saksağan yavrusu ağaçtaki yuvadan yere düştü. Yerine koymak için merdiven yeterli olmayınca itfaiyeden yardım istedik. Kendilerine teşekkür ediyoruz, geldiler. Saksağan yavrularını sağ salim yuvalarına yerleştirdik. Yaklaşık bir aylık yavrular kısa süre içerisinde uçacaktır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Saksağan yavruları çuval içerisinde

İtfaiye aracı

İtfaiye aracının sepetinde Tamer Yılmaz

Ağaca konulması

Yuvadan detay

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hava Kuvvetleri Komutanlığı DHA Haberler

Bakmadan Geçme

Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title