Haberler

    Google'ın Tarihi Huawei Yaptırımına Türklerden Gelen 10 Komik Yorum

    ABD'li dev Google ile Çinli dev Huawei'nin arası ciddi şekilde açıldı. Her iki ülkenin arasındaki ticaret ilişkilerinin kurbanı olan Huawei, ikinci bir sürprize kadar Android desteğini almayacak. Twitter, ise her konuda olduğu gibi bu konuya da mizahi şekilde yaklaşmayı bildi. Sizin için bu tarihi yaptırıma ilişkin Türkiye'den yapılan en komik paylaşımları derlerdik.

    Huawei'nin akıllı telefon piyasasındaki yükselişi, ABD hükümetinin yaptırımlarına göre politika belirleyen dev şirketler tarafından adeta baltalandı. Dün gece saatlerinde Google, Huawei'ye sunduğu güncelleme desteğini durdurduğunu açıkladı. Ardından diğer ABD merkezli işlemci üreticileri Intel ve Qualcomm da benzer bir plan yaptıklarını duyurdu.

    Yaptırımların arkasında, ABD ve Çin arasında süregelen ticari savaşlar ve Trump'ın radikal kararları var. Her ne kadar mevcut Huawei cihazlarını ciddi şekilde etkilemeyecek olsa da bu yaptırım, Çinli firmanın geleceği açısından oldukça kötü. Eğer ikinci bir sürpriz gerçekleşmezse, ABD'li firmalar Huawei'ye engel koymaya devam edeceğe benziyor.

    Not: Bu içerikte Huawei ya da Google'a ilişkin kurumsal bir eleştiri bulunmamaktadır. Ayrıca herhangi bir firmanın yaşadığı durumu tiye alma amacıyla, Türkiye'den olaya ilişkin yapılan eğlenceli yorumları derleme amacıyla oluşturulmuştur.

    Google'ın yaptırımı, mevcut Huawei cihazlarını etkilemiyor. Yaptırım yeni çıkacak Huawei cihazlarını ilgilendiriyor.

    Türkiye'den olayları takip eden Twitter kullanıcıları ise durumu her zaman olduğu gibi mizahi bir şekilde karşıladı. Yapılan paylaşımlardan bazılarını şöyle derledik Açıklaması

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Amerika Birleşik Devletleri Çin Halk Cumhuriyeti Google Huawei Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title