Haberler

Dha Yurt Bülteni - 10

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlı kadın öldüElazığ'da çeşmeden su doldurduktan sonra evine dönerken sokakta başıboş köpeklerin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan Çiçek Boztaş (82), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlı kadın öldü

Elazığ'da çeşmeden su doldurduktan sonra evine dönerken sokakta başıboş köpeklerin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan Çiçek Boztaş (82), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay, bu sabah saat 07.00 sıralarında Esentepe Mahallesi Kırçiçeği Sokak'ta meydana geldi. Sokakta bulunan çeşmeden su dolduran Çiçek Boztaş, evine döndüğü sırada başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Yakınlarda hayvan otlatan çobanın yardımına koştuğu kadın, ihbarla gelen sağlık görevlilerince ambulansla Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan ağır yaralı Boztaş, doktorların çabasına karşın kurtarılamadı. Yaşlı kadının cesedi, otopsi için morga konuldu.

Görüntü Dökümü

----------

Hayatını kaybeden kadının evinden görüntü

Kadının parçalan elbiselerinden görüntü

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 37 MB

Haber-Kamera: Erkan BAY/ ELAZIĞ,

=====================

Fırtına Vadisi'nde kaçak yapıların yıkımı öncesi gerginlik (3)

KAÇAK YAPI SAHİPLERİNE EK SÜRE VERİLDİ

Rize Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Vadisi'ndeki kaçak yapı sahiplerine gönderdiği bazı tebligatların, sahiplerine ulaşmaması üzerine, yıkılması planlanan 21 kaçak yapı sahiplerine 15 gün ek süre verildi. Taahhütlü gönderilen yıkım tebligatlarını alkan kaçan yapı sahipleri, 15 gün içerisinde kaçak yapılarını yıkmaması halinde, yıkım ekiplerince yıkılacağı belirtildi.  Yıkım için bölgeye gelen ekipler, yoğun güvenlik önlemleri alınan vadiden iş makineleriyle birlikte ayrıldı.

'15 GÜN SÜRELERİ VAR'

Rize Çevre Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, yıkımlara ilişkin yaptığı açıklamada, hukuki işlemlerin tamamlanmadığından dolayı ekiplerin çekildiğini belirtti. Bebek, "Tebligatla ilgi iadeler olmuş. Tebligatlar hukuki işlem olarak tamamlanmadığından dolayı yıkım ekibi çekildi. İl özel idare ekipleri bugün itibari ile tebliğ çalışmalarına başlamışlardır. Yıkım işlemi vatandaşlarımıza tebliğ edildikten sonra kendilerinin 15 gün süreleri var. Bu süre içerisinde yıkılmayan yapılar bir hafta içinde ekipler tarafından yıkılacaktır" dedi.

'DEVLETE KİMSE KARŞI GELMEZ'

Yıkım kararına tepki gösteren Cengiz Nizamoğlu, "Bu binayı insanlar ne şartlar altında yaptı. İmar gelmemiş, statü yok. Bunları uygula ondan sonra yıkın. Hiç kimse 'benim binayı yıkamazsın' demiyor. Sadece adaletsizliğin peşinde koşuyoruz. Önce imarı soksunlar, projeyi yapsınlar ondan sonra yıksınlar. Devlete kimse karşı gelmez. Adaletsizlik var. Vatandaş olarak elimizden geleni yapacağız. Temennimiz adaletsizliği görsünler. Artık bizim testimiz, suyumuz taştı. Buna göre bir çare uygulasınlar" diye konuştu.

'YIKIM KARARI 'İDAM' DEMEK'

Kaçak yapı sahibi Hasan Kalay ise, "Benim de yıkım kararım var. 2017'de binamı yaptım, param yoktu yetiştiremedim. Annemin kefen parasını oraya harcadım. Bu mu adalet. Seçim bitti yıkım kararı başladı. 'Yıkım kararı' demek, idam demek. İdam etsinler bizi yıkmasınlar. Arazimiz burada başka yerimiz yok. Hiçbir vatandaşın suçu yok" diyerek mağduriyetlerin giderilmesini istedi.

Görüntü Dökümü

--------

Ekiplerin çekilmesi

Röpler ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga SAĞLAM Mehmet Can PEÇE/RİZE-DHA

======================

Tamirat yaptığı binanın 3'üncü katından düşerek öldü

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde kurduğu iskele ile binanın yağmur giderlerini tamir eden Bayram Okumuş(36), 15 metre yükseklikten düşerek öldü.

Olay, Kapaklı'nın Cumhuriyet Mahallesi Yeşil Cami Caddesi üzerindeki 3 katlı binada meydana geldi. Binanın su giderlerini tamir etmek için kurduğu iskeleye çıkan Bayram Okumuş, dengesini kaybederek binanın yaklaşık 15 metre yüksekliğindeki 3'üncü katından düştü. Görenlerin ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Okumuş'un hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Okumuş'un cansız bedeni İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili polisin soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------

-Kazanan meydana geldiği bina

-Okumuş'un düştüğü yer

-Güvenlik şeridi ve polisin çalışması

-Okumuş'un cesedinin taşınması

-Çevrede toplanan vatandaşlar

-Detaylar

Haber-Kamera: Onur KAYA/KAPAKLI(Tekirdağ),-

===================

Şanlıurfa'daki 'tefeci' operasyonunda 8 tutuklama

Şanlıurfa'da, polisin tefecilik yapıldığı iddiasıyla 7 iş yerine düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 8'i, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, vergi uzmanlarıyla birlikte kent merkezindeki 7 iş yerine tefecilik yapıldığı iddiasıyla baskın düzenledi. Arama yapılan iş yerlerinde; farklı firma ve kişilere ait çok sayıda POS cihazı, kredi kartı, tapu ve çek defteri ile evrak ele geçirildi. Polis, 12 kişiyi de gözaltına aldı. Şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 8'i, tutuklanırken, 4'ü ise serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

Konvoy halinde operasyona giden polis ekipleri

Ev ve iş yerlerinde arama yapan polis ekipleri

Ele geçirilen malzemeler

Gözaltına alınan şüpheliler

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 14 MB

Haber: Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

===================

Mesire alanında cesedi bulunan emlakçı, kan davasına kurban gitmiş

Adıyaman'da, mesire alanında başından vurularak, öldürülmüş  bulunan Gazi Gül'ün (36), kan davasına kurban gittiği ortaya çıktı. Gül'ün katil zanlısı olayda kullandığı tabancayla birlikte evinde yakalandı.

Emlakçı Gazi Gül, pazar günü Gazihan Dede Mesire Alanı'nda otomobili içinde öldürülmüş olarak bulundu. 2 çocuk babasının göğüs ve başına isabet eden kurşunlarla yaşamını yitirdiği belirlendi. Katil zanlısını belirlemek için harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gül ailesinin 2007 yılında 2 kişinin öldüğü kavganın ardından Aslan ailesi ile kan davası yaşamaya başladığını tespit etti. Jandarma olay günü Aslan ailesinden Hüseyin Aslan'ın da mesire alanında olduğunu belirledi.  Bunun üzerine Aslan'ın Sümerevler Mahallesi'ndeki evine baskın yapıldı. Hüseyin Aslan, olayda kullandığı tabancayla birlikte yakaladı.

Gözaltına alınan ve jandarmadaki ifadesinde, kan davalı olduğu Gazi Gül'ü tesadüfen karşılaşmaları üzerine öldürdüğünü anlatan Hüseyin Aslan, geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------

Adıyaman Adliyesi

Jandarma ekiplerinin önlem alması

Şüpheli adliyeye götürülmesi

Adliyeye girip çıkanlar

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 135 MB

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

====================

Batman'da 600 ailenin konut sevinci

Batman'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yapılan 600 konutun hak sahibi, noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi. Kurada ismi çıkanlar, büyük mutluluk yaşadı.

Batman merkez Kuyubaşı köyü mevkiinde TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 600 konutun hak sahiplerinin belirmesi tören düzenlendi. Kent merkezindeki 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen ve 6 bin 600 başvurunun yapıldığı 600 konut için kuralar çekildi. Noter huzurunda çekilen kurayla belirlenen hak sahiplerinden çoğu ilk kez ev sahibi olma mutluluğunu yaşadı.

3 çocuk annesi Özlem Akkurt, ev sahibini olmanın sevincini yaşayanlar arasında oldu. 10 yıldır kiralık evde oturduğunu belirten Akkurt, "Allah bizim yüzümüze güldü. İnşallah isteyenlerin herkesin gönlüne göre versin. Evet, çok mutluyum. 10 yıldır evliyim kiradayım. Ummuyordum, beklemiyordum, çocuklarımızın yüzüne Allah güldü. Dualarım kabul oldu. Allah herkesin gönlüne göre versin" dedi.

İlk kez ev sahibi olduğunu anlatan Şevki Çelik (65) ise "Memnun oldum. Sonuçta 65 yaşımdan sonra ev sahibi olacağız. Çok sevindim, TOKİ'ye teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.

Noter huzurundaki ilk kurayı çeken Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen de TOKİ tarafından Batman'da yeni konutların yapılması gerektiğini ifade ederek, "Batman'da TOKİ'nin yapacağı konutlar için 6 bin 600 kişi başvurdu. Bunların 200'e yakın kişi ev sahibi olan elendi. Batman'da 600 konut yapılacak bunları emekliler, engeliler ve gazi şehit ailelerine ile vatandaşlarda başvurdu. Konut sayısının yapılan müracaattan da beli oluyor. Bu müracaatlara göre Batman'da binlerce kişinin evsiz kirada olduğunu gösteriyor. Beklentimiz bu konut sayısının Batman için artırılmasıdır. Biran evvel 600 değil 10 bine yakın konutun Batman'a yapılması gerekiyor. Bu konutlar özelikle evi olmayanlara veriliyor, evi olanlara kesinlikle verilmiyor" diye konuştu.

Görüntü Dökömü

--------------

Noter huzurunda kura çekimi

Spor salonunu dolduran vatandaşlar

Batman Emekliler Derneği Başkanı ile röportaj

Kurada ismi çıkan vatandaşlarla röportaj

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 442 MB

Haber-Kamera Reşat YİĞİZ/ BATMAN,

====================

Bataklığa saplanan köpeği itfaiye kurtardı

Tokat'ın Zile ilçesinde bataklık alanda mahsur kalan sokak köpeğini itfaiye ekipleri kurtardı.

Zile ilçesi, Meydanlık Bağları mevkisinde bulunan bataklıkta bir sokak köpeği olduğunu gören vatandaşlar durumu Zile İtfaiyesine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri, bataklığa saplanan köpeği kurtarmak için çalışma başlattı. İtfaiye erleri köpek kurtarma aparatı ile yakaladıkları hayvanı bataklık alandan çıkardı. Sağlık kontrolleri yapılan köpek daha sonra salıverildi.

Görüntü Dökümü:

--------

-Köpeğin kurtarılma görüntüleri

Haber: Fatih YILMAZ/TOKAT,

==================

Yaralı köpeğe gölge oldular

Çorum'da okuldan dönen kız öğrenciler, yolda gördükleri yaralı köpeği bir an olsun yanlız bırakmadı. Öğrencilerin güneşli havada gölge olmaya çalıştıkları köpek, tedavisi için belediye ekiplerince alındı.

Gazi Caddesi üzerinde okuldan dönen iki kız öğrenci, yolda hareketsiz halde yatan köpeği fark etti, belediyeyi arayarak yardım istedi. Öğrenciler, ekipler gelene kadar başından ayrılmadığı ve güneşten korunması için yanında durup gölge olmaya çalıştıkları köpekle su ve yiyeceklerini de paylaştı. Bölgeye gelen belediye görevlileri köpeği alarak Çorum Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım Merkezi'ne götürdü. Ayağına diken battığı tespit edilen köpek vetenerice tedavi edildi.

Görüntü Dökümü

----------

-Kız öğrencinin köpeğin  yanında uzun süre beklemesi

-Görevlilerin köpeği kucaklayıp götürmesi

-Detaylar

(SÜRE: 2.11 sn) (BOYUT 259 MB)

Haber-Kamera: Serkan BARIŞ- /ÇORUM,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Batman Güncel Haberler

title