Haberler

Zonguldak Köyüne Kütüphane Kuran İlkokul Mezunu Kenanoğlu'na 'iyi Kalpli Ol' Ödülü

Köyüne kütüphane kuran ilkokul mezunu Kenanoğlu'na 'iyi kalpli ol' ödülüZonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Karakavuz Köyü'nde, evinin bir katını çocuklar için kütüphaneye dönüştüren ilkokul mezunu Cevat Kenanoğlu(72), Türkiye Kalp Vakfı tarafından 'İyi kalpli ol' ödülüne layık görüldü.

Köyüne kütüphane kuran ilkokul mezunu Kenanoğlu'na 'iyi kalpli ol' ödülü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Karakavuz Köyü'nde, evinin bir katını çocuklar için kütüphaneye dönüştüren ilkokul mezunu Cevat Kenanoğlu(72), Türkiye Kalp Vakfı tarafından 'İyi kalpli ol' ödülüne layık görüldü. Hafta sonları çocuklarla kütüphanede vakit geçiren Kenanoğlu, Çalışan demir pas tutmaz der atalarımız. Okumayan insanda gelişemez. Bilim okuyarak gelişir. Bilimin anahtarı okumaktır. Okuyacağız, gelişeceğiz ve vatanımıza, milletimize, dünya insanlarına faydalı olacağız dedi.

Almanya'da maden işçisi olarak 41 yıl çalıştıktan sonra Ereğli Karakavuz Köyü'ne yerleşen 2 çocuk babası Cevat Kenanoğlu, 2 katlı evin altını kütüphaneye dönüştürdü. Çocuklar, köylerine kütüphane kazandıran Cevat Kenanoğlu'na 'eğitim dede' adını taktı. Cevat Kenanoğlu, kendi imkanları ve bağışlarla yaklaşık bin kitaplık kütüphaneye 'Karakavuz Köyü Halk Kütüphanesi' adını verdi. Kütüphanenin girişini de Yunus Emre'nin 'İlim ilim bilmektir. İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsin. ya nice okumaktır.' sözlerini yazılı olduğu tabela koydu. Çocuklar, hafta sonlarını kütüphanede kitap okuyarak ve ders çalışarak geçiriyor. Cevat Kenanoğlu da çocuklarla kitap okuyarak onlarla birlikte vakit geçiriyor.

TÜRKİYE KALP VAKFINDAN ÖDÜL

Cevat Kenanoğlu, köy çocuklarına evininin bir katını kütüphaneye çevirerek eğitimlerine destek vermesi nedeniyle Türkiye Kalp Vakfı tarafından 'İyi kalpli ol' ödülüne layık görüldü. Kütüphanenin diğer köylere de örnek olmasını dilediğini ifade eden Cevat Kenanoğlu, şöyle dedi

Uzun yıllar gurbette kaldım. Almanya'da her köyde bir tane kütüphane olduğunu gördüm. Kütüphanelerde köylerini tarihleri de bulunuyor. O bende bir iz bıraktı. Köyüme dönersem böyle bir kütüphane açıp insanlarla buluşturmak istedim. Önce köyümün tarihiyle alakalı 3 kitap yazdım. Burada hafta da bir gün çocuklar kitap okuyor, ders çalışıyor. Yaz tatilinde ise daha fazla çocuk oluyor ve daha çok açık oluyor. Çocuklarla artık dede torun gibi olduk. Çalışan demir pas tutmaz der atalarımız. Okumayan insanda gelişemez. Bilim okuyarak gelişir. Bilimin anahtarı okumaktır. Okuyacağız, gelişeceğiz ve vatanımıza, milletimize, dünya insanlarına faydalı olacağız.

ÇOCUKLAR ve KÖYLÜLER MUTLU

Kütüphanede vakit geçirmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Ormanlı Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Sudenaz Üzmez(13), Buraya geldiğimizde Cevat amca bize bir şeyler anlatıyor. Tartışıyoruz, hikayeler okuyoruz. Çok güzel bir duygu köyümüzde kütüphane olması. Ödünç kitap alıp okuyoruz. Hafta da bir gün gelebilsek bile bize yetiyor. Kitaplar kelime hazinemi geliştiriyor. Bana çok faydası oluyor. dedi.

Köyde yaşayan Selahattin Sercan da köylerinde kütüphane olmasının çok güzel olduğunu, çocukların eğitimlerine önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title