Haberler

Doğubayazıt'ta "Siyer-i Nebi" Yarışması

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde "Siyer-i Nebi" yarışması düzenlendi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde "Siyer-i Nebi" yarışması düzenlendi.

Doğubayazıt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğünce, ilçedeki Aile Destek Merkezlerinde düzenlenen yarışmaya, merkezlerde eğitim gören bayan kursiyer, öğretmen ve çalışanlar katıldı.

Yarışmanın sonuçlarının açıklanmasının ardından dereceye giren 10 kişinin, çeşitli hediyelerle ödüllendirileceği belirtildi.

SYDV Müdürü Mehmet Arvas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmanın ilçede kaymakamlık bünyesinde hizmet veren üç Aile Destek Merkezinde eş zamanlı olarak yapıldığını söyledi.

Yarışmaya kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Arvas, şunları söyledi:

"Halk Eğitim ve İlçe Müftülüğümüz ile birlikte Aile Destek Merkezlerimizde sosyal ve kültürel eğitimlerin yanı sıra milli ve manevi değerleri ön plana çıkaran çalışmalara da önem veriyoruz. Siyer-i Nebi yarışmasını da buna örnek olarak gösterebiliriz. Kur'an-ı Kerim'in bize en güzel örnek olarak takdim ettiği peygamberimizin hayatını öğrenmenin bizlere birçok faydası olacaktır. Resulullah'ın hayatını ne kadar güzel öğrenirsek, Allah'ı da o kadar güzel tanırız."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title