Haberler

Siverek'te, Öğrencilerden 'Cinsel Taciz' Protestosu

ŞANLIURFA Siverek'te, bir grup lise öğrencisi, geçen hafta liseli kızları taciz ettiği iddiasıyla 4 kişinin tutuklanmasının ardından ilçede tepki yürüyüşü gerçekleştirdi. Öğrenciler, cinsel taciz olaylarını protesto etti.

Siverek'te E.Ö., yanında çalışan K.Ç. isimli kadının 'fal bakma' bahanesiyle iş yerine getirdiği liseli kızların kahvesine uyku ilacı attı. E.Ö., uyuyakalan kızlara cinsel tacizde bulundu. Olayın kızlardan birinin ihbarıyla ortaya çıkması üzerine gözaltına alınan E.Ö. ve K.Ç.'nin cep telefonunda, uyku ilacı katılmış kahveyi içtikten sonra kendinden geçen kızlara ait uygunsuz görüntüler bulundu. Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilerek, çıkarıldığı mahkemece tutuklanan E.Ö.'nün ev ve iş yeri, olayı öğrenen öfkelili kişilerce cumartesi gecesi kundaklandı. Polis ekipleri ise yürüttüğü soruşturmada ulaştığı bilgiler doğrultusunda, kızları taciz ettiğini belirlediği 2 şüpheliyi daha yakaladı ve bu kişiler de tutuklandı.

ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

İlçede tepkiye yol açan olayın ardından sosyal medyada örgütlenen yaklaşık 100 öğrenci, öğle saatlerinde, Hürriyet Caddesi üzerinde bir araya geldi. Ellerinde cinsel istismarı kınayan dövizler taşıyan öğrenciler, slogan atarak, Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Meydanda öğrenciler adına konuşan lise öğrencisi Ramazan İzol, "Bilinmelidir ki bu yalnızca çocuklarımıza, kızlarımıza yapılmış çirkin saldırı değildir. Bu tüm halkımıza yapılmış bir duygu hırsızlığıdır. Bugün bu olayı kendine dert etmeyen insan, bu memleketin insanı değildir. Tüm insanlarımızdan bu konuda daha duyarlı olmasını, cinsel istismar, taciz ve tecavüze sessiz kalmamasını istiyoruz" dedi.

? - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title