Haberler

    Tbmm, Teknoloji Bağımlılığı Konusunda Harekete Geçti

    TBMM'de teknoloji bağımlılığı hakkında bir komisyon kuruldu. Bilişim Teknolojileri Bağımlılığı Araştırma Komisyonu ismi verilen komisyonun başkanlığını Nabi Avcı yürütecek.

    Teknoloji bağımlılığı artık ülkemizin bir gerçeği olmuş durumda. Yapılan son araştırmalara göre günde 7 saatimizi internetin başında geçiriyoruz. Ülkemizde bulunan 60 milyon kişi de aktif olarak da interneti kullanıyor. Hal böyle olunca Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir komisyon kuruldu. Bilişim Teknolojileri Bağımlılığı Araştırma Komisyonu olarak adlandırılan bu komisyon, ülkemizdeki teknoloji bağımlılığının etkilerini araştıracak.

    Komisyonun başında ise geçmiş dönemlerde yapmış olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı göreviyle yakından tanıdığımız Nabi Avcı bulunuyor. Nabi Avcı bu konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Avcı, ebeveynlerin bu konuda yeteri kadar bilgili olmadıklarını belirterek, teknoloji bağımlılığını sadece akıllı telefonlara ya da tabletlere indirgemenin doğru olmadığı ifade etti. Bilgisayar başında uzun bir süre boyunca oturan çocukların aslında zararsız şeylerle meşgul oldukları düşünülse bile, kimi zaman yaşanan olayların üzücü boyutlarının olduğunu belirten Avcı, oluşturulan komisyonunun bu sorunun önüne geçilmesi için çalışacağını belirtti.

    Kurulan komisyonun 'Ne yapmalıyız?' sorusuna cevap arayacağını belirten Nabi Avcı, bugüne kadar yapılan girişimleri tartışacaklarını, bugünden sonra ise neler yapılacağına dair kararlar alacaklarını ifade etti. Avcı yapmış olduğu açıklamalarda, medyanın da bu konuda büyük bir sorumluluğunun olduğunun altını çizdi. Medyanın görevlerini de belirten Nabi Avcı, medyanın uyarıcı pozisyonunun olduğunu hatırlatarak, bu konuda medya organlarını harekete geçmeye çağırdı. Bağımlılık yaratacak olan programların yapılmasından kaçınılması gerektiğini belirten Avcı, Anadolu Ajansı'na da bu konuya olan katkılarından dolayı teşekkür etti. Avcı, sözlerini kamuoyunun da yapılacak olan çalışmalara destek vereceğine inandığını söyleyerek noktaladı.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Nabi Avcı Türkiye Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title