Haberler

Dha Yurt Bülteni - 19

Siirt'te 'gri' kategoride aranan PKK'lı terörist teslim oldu

SİİRT'te, jandarma tarafından ailesiyle yapılan görüşme sonucu İçişleri Bakanlığı'nca Terör Arananlar Listesi'nde 300 bin TL ödülle 'gri' kategoride aranan PKK'lı 1 terörist teslim oldu.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kimliği açıklanmayan PKK'lı 1 teröristin teslim olması için ailesiyle görüştü. Ailesinin, teröristle görüşmesi sonucu terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu. İçişleri Bakanlığı'nın Terör Arananlar Listesi'nde 300 bin TL ödülle 'gri' kategoride aranan teröristin Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemleri sürüyor.

Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nca ailesiyle yapılan ikna çalışmaları neticesinde, teslim olması sağlanan PKK/KCK terör örgütü mensubunun, İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesi'nde 'gri kategoride yer aldığı tespit edilmiş, adli soruşturma devam etmektedir. Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir."

SİİRT -

====================

İnşaat işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 7 yaralı

AFYONKARAHİSAR'da inşaat işçilerini taşıyan minibüsün şarampole devrildiği kazada 7 kişi yaralandı. Kazada minibüste bulunan plastik duvar boyaları yaralıların üzerine döküldü.

Kaza, saat 18.30 sıralarında Afyonkarahisar- Konya karayolunun 11. kilometresinde meydana geldi. İnşaat işçilerini taşıyan Yusuf Şahin'in (35) kullandığı 03 BL 103 plakalı midibüs, sürücünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı.

Kazada sürücü Şahin'in yanı sıra araçta bulunan Gökhan Koç (19), Mustafa İçgöz (64), Hakan Koç (43), Murat Selman (26), Ahmet Şükrü Coşkun (26) ve Arif Ay (59) yaralandı. Yaralıları bulundukları araçtan diğer sürücüler çıkardı. Olay yerine gelen 112 ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimler Üniversitesi (AFSÜ) Hastanesi'ne götürdü. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Polis ekipleri yoldaki trafik akışını kontrollü olarak sağladı. Araçta bulunan plastik boyaların da kazanın etkisiyle yaralıların üzerine döküldüğü görüldü. Kazanın oluş sebebi araştırılırken, yaralı yakınları olay yerine akın etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Olay yerinden detay

Olay yerindeki ambulanstan detay

Ambulanstaki yaralıdan detay

Olay yerindeki polislerden detay

Ambulans hareket ederken detay

Kaza yapan araçtan detay

Yaralı yakınlarından detay

Genel detaylar

HABER-KAMERA: Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR,

======================

Tartıştığı yaşıtlarına döner bıçağı ile saldırdı

KÜTAHYA'da oturan E.Y. (17) halk pazarı otoparkında tartıştığı 2 yaşıtına belinden çıkardığı döner bıçağı ile saldırdı. Olayda el ve kollarından yaralanan A.C.E. hastaneye kaldırırken, E.Y. polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Döner bıçaklı saldırı anı bir işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Ali Paşa Mahallesi Lise Caddesi'ndeki halk pazarı otoparkından geçen E.Y., iddiaya göre kendisinden para isteyen S.Y. (17) ve A.C.E. (17) ile tartıştı. S.Y., otopark içerisinde E.Y.'ye yumruk attı. Buna sinirlenen E.Y. belinden döner bıçağını saldırıp A.C.E.'i yaraladı. Yere düşen yaşıtına döner bıçağı sallamayı sürdüren E.Y. daha sonra olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi otopark içerisinde yapılan A.C.E. ambulansla Kütahya Sağlık bilimleri üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralanan A.C.E.'nin el ve kollarında derin döner bıçağı kesikleri olduğu belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri E.Y.'yi kısa sürede döner bıçağı ile birlikte yakalayıp gözaltına aldı. E.Y.'nin yolunu keserek para istediği öne sürülen S.Y.'de polis ekiplerince üzerinde bıçak ve kuru sıkı tabanca ile yakalanarak gözaltına alındı. İki şüpheli de ifadeleri için Çocuk Şubesi ekiplerine teslim edildi. Olay anı bir işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde E.Y.'nin belinden çıkardığı döner bıçağı ile yaşıtlarına saldırdığı görüldü. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-Güvenlik kamerası kayıtları

-E.Y.'ye yumruk atılması

-Belinden döner bıçağı çıkarması

-E.Y.'nin diğerlerine saldırması

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,-

======================

Kaçak avlanan 1 ton 800 kilo balık imha edildi

KAHRAMANMARAŞ'ın Pazarcık ilçesinde jandarma ekiplerince kaçak avladıkları 1 ton 800 kilo balıkla yakalanan 2 kişiye 15 bin lira para cezası kesildi. Balıklar ise imha edildi.

Narlı Mahallesi'ndeki sanayi sitesinde devriye gezen jandarma ekipleri, M.B. (36) ve A.T.'nin (33) kullandığı minibüslerde sazan ve yayın balığı olduğunu belirledi. Ekipler yaptıkları incelemede toplam 1 ton 800 kilo ağırlığında olan balıkların kaçak avlandığını tespit etti. Pazarcık Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri, M.B. ve A.T.'ye 15 bin lira para cezası kesti. Balıklar, insan sağlığına zararlı olabileceği değerlendirilerek imha edilirken, her iki araç jandarma trafik ekiplerince 15 gün süreyle trafikten men edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Balıkların imha edilmesi

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

========================

Klasik otomobil, motosiklet ve antika sobalar tarihi kervansarayda sergilendi

AYDIN'ın Kuşadası ilçesindeki Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'nda klasik otomobil, motosiklet ve antika soba sergisi açıldı.

Kuşadası'nda yaşayan koleksiyoner Meral-Öğül Orhan çifti çok özel bir sergi açtı. Orhan çiftinin 37 yılda topladığı klasik otomobil ve motosikletler ile dünyanın birçok ülkesinden getirdikleri antika sobalar bir sergide birraya gelerek yerli ve yabancı tatilciler ile Kuşadalılar'ın beğenisine sunuldu. Sergi de mekan darlığı nedeniyle Orhan çiftinin koleksiyonunun sadece bir bölümü serglenebildi. Sergide, 50 antika soba, klasik 13 otomobil ve 20 motosiklet yer aldı. Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla açılan sergi 10 Haziran'a kadar gezilebilecek.

Serginin uzun süreli bir emeğin ürünü olduğunu belirten Öğül Orhan, "Topladığım otomobil ve motosikletlerin büyük bölümünün çalışır vaziyette. Fırsat buldukça biniyorum. En eski antika motosikletim 47 model bir Harley Davidson, en eski antika otomobilim ise 1952 model Plymouth Cranbrook. Bunlar çok kolay bulunan araçlar değil. Gördüğünüz otomobillerin hepsi çalışır vaziyette. Benim otomobillerim müzelik değil, hepsi kullanımlık. Eğer ben ölünceye dek onları kullanmayıp da keyfine varamayacaksam onları orda durdurmanın hiçbir anlamı yok. Prensibim öyle. Ama diğer arkadaşlarımın çoğu araçlarını müzelerinde hapsediyorlar. O otomobiller zaman için de artık çalışmıyor. Fakat ben fırsat buldukça hepsine biniyorum" diye konuştu.

Orhan, soba koleksiyonunnu ise eşi Meral Orhan'ın fikri olduğunu kaydetti.

Meral Orhan, eşiyle birlikte ortak koleksiyon tutkularının olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Sergiden görüntü

-Meral-Öğül Orhan çifti ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın),

=========================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Jandarma PKK Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title