Haberler

Aydın Didim'de Helikopter Destekli Kaçak Göçmen Operasyonu

Didim'de helikopter destekli kaçak göçmen operasyonu

AYDIN'ın Didim ilçesinde polis ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin helikopter destekli kaçak göçmen operasyonunda yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 25 kaçak göçmen ile 3 göçmen kaçakçısı yakalandı.

Bugün saat 13.00 sıralarında Didim'in İmbat koyunda devriye görevi yapan Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, 2 göçmen kaçakçısını yakaladı. Çevrede yapılan aramalarda düzensiz göçmen bulunamazken, düzensiz göçmenlerin denizde veya arazide olabileceği Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı'na bildirildi. Yapılan ihbarın ardından düzensiz göçmenlerin tespit edilebilmesi için bölgeye Sahil Güvenlik botu ile 4x4 kara aracı sevk edilirken, ayrıca Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı'na bağlı 1 adet Sahil Güvenlik helikopteri görevlendirildi. Bölge, helikopter tarafından havadan taranırken, Didim'in Tekağaç Burnu doğusunda yer alan İmbat Koyu mevkisinde yeşillik alana saklanmış vaziyette düzensiz göçmenler tespit edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekiplerinin koordineli çalışması sonucu yasa dışı yollarla yurt dışına çıkma girişiminde bulunan 10'u Suriye, 1'i Filistin, 5'i Orta Afrika, 7'si Kongo ve 2'si Mali uyruklu 17'si erkek, 6'sı kadın ve 2'si çocuk olmak üzere toplam 25 kaçak göçmen ile 1 göçmen kaçakçısı yakalandı. 3 göçmen kaçakçısı gözaltına alınırken, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen kaçak göçmenler ise kimlik tespit işlemlerinin ardından Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Aydın Didim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title