Haberler

212 Photography Festıval Başlıyor

Güncelleme:

Gala yemeğine katılan isimler arasında festivalde yer alan sanatçılardan Niels Ackermann, Sébastien Gobert, Sarah Cooper, Nina Gorfer, Ilona Szwarc, Ali Bilge Akkaya ile Şirin Ediger, Aslı Yılmaztürk, Nihat Odabaşı, Cüneyt Akeroğlu, Tamer Yılmaz, Ayten Alpün, Metin Gürsoy, Theresa Hyden, Alexander Heinz gibi isimler yer alıyordu.

3-12 Mayıs arasında 10 gün boyunca sürecek olan kapsamlı bir etkinlik takvimine sahip 212 PHOTOGRAPHY FESTIVAL, çağdaş fotoğraf sahnesinden dikkat çeken yerel ve uluslararası birçok isim atölyeler, sanatçı oturumları, paneller, film seçkisi ve portfolyo değerlendirme seanslarıyla Yapı Kredi bomontiada'da fotoğrafseverlerle buluşturuyor. LIFEBOX'ın fotoğraf depolama uygulaması ile teknoloji sponsorluğunu üstlendiği festivalde çağdaş fotoğraf sahnesinden dikkat çeken kareler bulunuyor. lifebox'ta, mekandan bağımsız olarak sergide yer alan fotoğrafçıların ve yarışmaya katılan yarışmacıların fotoğrafları paylaşılarak dijital sergi ortamı oluşturuluyor.

Festivalde Fransız fotoğrafçı Charles Fréger'in oldukça ilgi gören Wildermann isimli fotoğraf serisinin yanı sıra, Amerikalı ve Avusturalyalı Cooper & Gorfer ikilisinin arktik bölgelerdeki Sámi kadınlarından oluşan ve masalsı tabloları andıran karmaşık fotoğraf kolajlarından oluşan Interruptions / Swedish Sápmi yer alıyor. İsveçli belgesel fotoğrafçısı Niels Ackermann'ın fotoğrafladığı ve gazeteci Sebastien Gobert'in derlediği, Ukrayna'nın komünizmden çekilme sürecinde Lenin heykelinin devrilmesinin şaşırtıcı yolculuğunu anlatan Looking for Lenin (Lenin'i Aramak) isimli etkileyici seri de festival kapsamında fotoğrafseverlerle buluşuyor.

Ayrıca, Polonyalı fotoğrafçı Ilona Szwarc'ın modern kültür ortamında şekillenen kadın kimliğine odaklanan Rodeo Girls ve American Girls serilerinden bir seçki, İstanbul'da yaşayan belgesel fotoğrafçısı Rena Effendi'nin ve optik illüzyonu kurgusuna dahil ederek mekân algısıyla oynayan Ali Bilge Akkaya'nın çarpıcı eserlerinin yanı sıra YAPI KREDİ sponsorluğunda Yapı Kredi 75. Yıl Sergileri kapsamında Selahattin Giz İstanbul Fotoğrafları da sergileniyor. HP'nin profesyonel baskı teknolojileri uzmanlığıyla baskı sponsorluğu ile destek verdiği ve sergilerin aydınlatma çözümlerinin TEPTA tarafından uygulandığı festivalde Türkiye'nin ilk moda fotoğrafçılarından Tamer Yılmaz'ın danışmanlığını üstlendiği ve Türk moda fotoğrafçılığına yön vermiş isimlerden oluşan bir seçki de yine festivalin öne çıkan sergileri arasında. Türkiye'de Moda Fotoğrafçılığı sergisinin destekçi markaları arasında MAVİ yer alıyor.

New York'ta yaşayan ve fotoğrafları düzenli olarak Pitchfork, New York Times, Interview Magazine gibi yayınlarda yer alan Ebru Yıldız'ın müzisyen portrelerinden çok özel bir seçki RED BULL iş birliğiyle festival sergi programı kapsamında bulunuyor.

Festival boyunca sanatçı söyleşileri gerçekleşiyor olacak.

Niels Ackermann'ın Lenin'i Aramak serisi üzerine Osman Nuri İyem moderatörlüğündeki söyleşisi ve Sarah Cooper ve Nina Gorfer ikilisinin Bir Görsel Yaratmak üzerine Zeynep Erekli ile sohbeti, programda öne çıkan sanatçı oturumları arasında.

Programda ayrıca festival sanatçılarından Ilona Szwarc'ın Kendini Bulamayan Karakterler başlıklı konuşması, Paris-Beyrut: Mutluluk Hattı başlığı altında ise fotoğrafçı ve yazar Dilan Bozyel'in yeni fotoğraf ve hikâye kitabıyla ilgili bir paneli var.

Mimari ve Fotoğraf başlığı altında ise mimar Han Tümertekin ve fotoğrafçı Cemal Emden, mimar Seyhan Özdemir ve fotoğrafçı Emre Dörter'in oturumları JOTUN'un sponsorluğunda gerçekleşiyor.

6-10 Mayıs tarihleri arasında film gösterimleri

Ingmar Bergman filmlerinden seçkiler arasında Bergman'ın Evinde, Persona, Yedinci Müdür, Yaban Çilekleri yer alırken aynı zamanda İsveç Kısa Filmleri, Stockholm Hikâyeleri gibi bazı İsveç yapımları da İsveç Konsolosluğu'nun desteğiyle festival programında yerini alıyor. Willy Ronis: Bir Fotoğrafçının Otoportresi ile Julian Pölsler'in Duvar adlı filmi de gösterimler arasında yer alan diğer seçkilerden. Film gösterimleri İsveç İstanbul Başkonsolosluğu, Avusturya Kültür Ofisi ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nin desteğiyle gerçekleşiyor.

5-12 Mayıs tarihleri arasında önemli sanatçıların ev sahipliğinde atölyeler düzenleniyor olacak.

Festival kapsamında herkesin katılabileceği atölyeler arasında ise Metin Çavuş'un ev sahipliğinde Dönüşümü Fotoğraflamak: Bomonti'nin Yeni Katmanlarını Görselleştirmek; JOTUN sponsorluğunda Mimari ve Fotoğraf üzerine bir atölye, fotoğrafçı ve mimar Zeynep Tümertekin ile fotoğrafçı Emre Dörter tarafından hayata geçerken Abdullah Kırbaş tarafından Hava Fotoğrafçılığı hakkında drone ile bir atölye çalışması yer alıyor. Fotoğrafçılığı öğrenmeye can atan çocukları da unutmayan festivalde Lomography, çocuklar için Özde Karadağ ile Işığı Öğretmek isimli bir atölye çalışması düzenliyor. Lomography'nin ne olduğunu anlatan bir başka atölye ise yetişkinlere özel olarak yine Özde Karadağ tarafından festival kapsamında gerçekleşiyor.

Bir kültür köprüsü: Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması'nın finalisti belli oldu.

Ortak dil olarak fotoğrafı kullanan ve kutlayan festivalin bağımsız bir girişimi olan Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması 19 Nisan'da son başvuruları aldı ve 5.000 Euro ödüle hak kazanan finalistini ise festivalin ilk günü 3 Mayıs Cuma günü duyuracak. Festivalde hem panellere hem de sergilerin bazılarına ev sahipliği de yapan Cooper & Gorfer, Niels Ackermann, Ilona Szwarc, Ahmet Elhan, Sami Basut, Sébastien Gobert, Ozan Açıktan, Mehmet Kısmet ve festival direktörü Handan Yılmaz gibi önemli isimlerin yer aldığı jüri ekibi festivalin ilk gününde Soho House Istanbul'da bir araya gelerek finalisti belirleyecek.

Festival alanına ulaşım BMW Türkiye Distribütörü Borusan Otomotiv tarafından sağlanırken, ziyaretçiler Yapı Kredi bomontiada'da kurulan VR Deneyim Noktası ile BMW modellerini tüm detaylarıyla keşfedebiliyorlar.

Festivaldeki yabancı sanatçıların konaklama sponsoru olan Sofa Hotel aynı zamanda yabancı sanatçıların yer aldığı festivaldeki söyleşileri de üstleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title