Haberler

Ankaralı Sanatçı US'tan Zeugma Mozaik Müzesi'nde Sergi

Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) üyesi Erhan Us, "Sınırlar" isimli fotoğraf ve enstalasyon sergisini, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'nde izlenime sundu.

Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) üyesi Erhan Us, "Sınırlar" isimli fotoğraf ve enstalasyon sergisini, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'nde izlenime sundu.

Sanatçı ve yazar Erhan Us, İstanbul, Tokyo, Ankara ve Selanik'te geçen aylarda açtığı sergilerin ardından, "Borders/Sınırlar" isimli yeni kişisel sergisiyle, çalışmalarını Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'nde 26 Mayıs'a kadar sanatseverlerle buluşturacak.

Sergide, sanatçının İtalya, İngiltere, Japonya, Güney Kore, Türkiye, KKTC ve Yunanistan olmak üzere 7 ülkede çektiği fotoğraflar ve 2018'de yaptığı enstalasyonlardan oluşan çalışmaları, dikenli teller üzerinden akla konulan sınırları, bireylerin vizyon tıkanmalarını, statükoyu ve yaratıcılığın engellenmesini ele alıyor.

Sergiye ilişkin AA muhabirine bilgi veren Us, önceki kişisel ve karma sergilerinde ve aralıkta yayımlanan "Dijital Prestij" kitabında da "yaratıcılığın engellenmesi" ve "entelektüel ölüm" gibi konuları ele aldığını belirtti.

Toplumda sınırlandırmalara fren getirilmesi gerektiğini, sergide de bu soruna işaret ettiğini anlatan Us, şunları kaydetti:

"Yapamazsın, o öyle olmaz, fazla sivrilme, daha ileri gitme, yasak gibi baskıcı ifadeleri çevremizde her an görebiliyoruz. Hayatın her evresinde vizyon körelten, yeniliğe karşı çıkan, özgünlüğümüzü kaybettiren dayatmacı kriterler, sınırlar sarıyor çevremizi. Rasyonel düşüncenin düşmanı öğrenilmiş çaresizlikler. Karakterimizi şekillendirmek ve aynılaştırmak iddiasıyla üstümüze salınan bu sınırlardan artık sıkıldık. İşte sergi bu sınırlandırma durumunu dile getiriyor."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Zeugma Mozaik Müzesi Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title