Haberler

Muş Üniversiteli Çoban, Hayvanları Otlatırken KPSS'ye Çalışıyor

Muş Alparslan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun 2 yıllık muhasebe bölümünden mezun olduktan sonra 3 kez girdiği Kamu Personeli Sınavında (KPSS) yeterli puanı alamadığı için ataması yapılmayan Erhan Kaya (24), çobanlığa başladı.

Muş Alparslan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun 2 yıllık muhasebe bölümünden mezun olduktan sonra 3 kez girdiği Kamu Personeli Sınavında ( Kpss ) yeterli puanı alamadığı için ataması yapılmayan Erhan Kaya (24), çobanlığa başladı. Ayda 4 bin lira ücret karşılığı çobanlık yapan Kaya, bir taraftan hayvan otlatırken bir taraftan da KPSS'ye çalışıyor.

Merkez Sütlüce Mahallesi'nde yaşayan Eşref-Sıdıka Kaya çiftinin 5 çocuğundan birincisi olan Erhan, 2015 yılında Alparslan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun 2 yıllık muhasebe bölümünden mezun oldu. Okul sonrası kamu kuruluşlarında memur olabilmek için 3 kez KPSS'ye giren Kaya, yeterli puan alamayınca işsiz kaldı. Şehir merkezinde iş bulamayan Kaya, merkeze bağlı Beşparmak Köyü'nde çoban arandığını duyunca aylık 4 bin TL ücretle köylülerle anlaştı. 300 büyükbaş hayvanın çobanlığını üstlenen Kaya, 6 ay sürecek görevine başlarken bir taraftan da KPSS'yi ihmal etmiyor. Sabah 08.00'de köy merasına götürdüğü hayvanları otlatan Kaya, elinde kitaplarıyla da KPSS'ye hazırlanıyor. Saat 18.00'de geri döndüğü köyde vatandaşların verdiği evde kalan Kaya, İş bulamadığım için çoban oldum. Aylık 4 bin lira kazanacağım ama benim hedefim KPSS'yi kazanarak bir kamu kurumunda işe girmek. Bunun için hem hayvan otlatıyor hem de derslere çalışıyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

KPSS Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title