Haberler

Trakya'da Yaban Hayvanlarının Popülasyonu Artıyor

DOĞA Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de fotokapanlar kurularak, yapılan çalışmalarda, yaban hayvanlarının popülasyonunun arttığı görüldü.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün teknik ekipleri; Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de av koruma ve kontrol çalışmaları ile biyolojik çeşitlilik takibi, biyolojik kaçakçılık önleme çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin yaban hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu bölgelere kurduğu fotokapanlarla karaca, kurt, tilki, porsuk, çakal, sansar, şah kartal, siyah leylek gibi yaban hayvanlarının varlığı ve üremeleri tespit edildi. Bu yaban hayvanlarının popülasyonlarında artış olduğunu gözlemlendi.

Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yaban hayvanlarının kaçak avcılığı, yırtıcı baskısı ve kırsal yaşamın yaban hayatı üzerindeki etkilerinin minimuma indirilmesi ve önlenmesi ile ilgili yapılan çalışmaların olumlu etkilerinin gözlenmesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün koruma faaliyetlerinin özverili çalışmalarının neticesi ve ödülüdür" denildi.

- Tekirdağ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title