Haberler

Romanya'nın Türk Balıkçı Teknesine Saldırısı Kamerada: 3 Yaralı

Güncelleme:

Türk balıkçılar, uluslararası karasularda kalkan avı yaptığı sırada Romanya Sahil Güvenlik ekiplerinin saldırısına uğradı. Kameraya yansıyan saldırıda, 8 balıkçıdan 3'ü yaralandı.

Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Saim Tandoğan, Ordulu balıkçıların uluslararası karasularda kalkan avı yaptığı sırada Romanya Sahil Güvenlik ekipleri ile sıkıntı yaşadığını açıkladı. Tandoğan, 8 balıkçıdan 3'ünün yaralandığını duyurdu.

Mustafa Saim Tandoğan, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, kalkan avı için Perşembe ilçesinden giden balıkçıların Romanya Sahil Güvenlik ekiplerinin müdahalesi sonucu kayıklarının batırıldığını ifade etti.

"CAN KAYBI YOK, 3 BALIKÇIMIZ YARALANDI"

Yaşanan olayda can kaybının olmaması olduğunu kaydeden Tandoğan, "3 balıkçımız yaralandı. Şu anda onların tedavileri Köstence'deki hastanede sürüyor. Geriye kalan 5 kişinin durumu iyi. Olayda sadece mal kaybı ve yaralı var. İnşallah bir daha olmaz." dedi.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Olayın ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ile AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu'nun devreye girdiğini ve konuyla ilgilendiğini aktaran Tandoğan, "Kendileri ile görüşmelerimizi yaptık. Onları getirmeye çalışıyoruz. Başkonsolosluğumuz da gerekli işlemleri yaptı." diye konuştu.

"AİLELER MERAK ETMESİN, HERKESİN DURUMU İYİ"

Yaralı balıkçılara geçmiş olsun dileklerini ileten Tandoğdu, "Ailelerinin de merakla beklediklerini biliyoruz. Biz kendilerine elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Merak etmesinler, herkesin durumu iyi." ifadelerini kullandı.

AV İÇİN BÖLGEDEYDİLER

Tandoğdu, kalkan avcılığının açık sularda yapıldığı bilgisini de vererek, Ordulu balıkçıların da bu av için o bölgede bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Perşembe Romanya 3. Sayfa Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (71)

arnavut:

romanya bile bizi iplemez oldu tayyip memlekette itibar denen bişi bırakmadın

53
53
yanıtYanıtla
Toprak:

Çünkü artık onların emrinde değiliz vatansız

yanıt3
yanıt5
denizderin:

sende itibar varmıdıki çingene bozuntusu

yanıt5
yanıt5
imamoğlu:

konuşma lan dalkavuk

yanıt3
yanıt8
Dürbünlü:

onyedi yılda geldigimiz noktaya bakın,,herkes bize kafa tutar hale geldi..bumu başarı..?

52
38
yanıtYanıtla
Vatansever:

Çok Dogru Söylüyorsun Dürbünlü Dayı.

yanıt20
yanıt11
Toprak:

Çünkü artık onların emrinde değiliz vatansız

yanıt2
yanıt6
Muhasebeci Yardımcısı:

Bir garip bir öksüz biz varız şu cihanda. Konya ovası kadar romanya nereden buluyor bu cesareti. 10 yıldır avrupa ve balkanlardayım. Özellikle balkan devletleri açlıktan ölür geberir ama kuyruk dik gezmeye çabalar. Madem bir teknemizi batırıyor 8 vatandaşımızın da canına kastediliyor bunun bir bedeli olması gerekir. Gerçi süriyeli din kardeşimiz değil kendi öz vatandaşımız ama olsun yine de karşılığı olmalı. .

31
6
yanıtYanıtla
Afrikalı:

Çüşşşşş yavaş at biraz. . . Koonya ovası kadar büyüklüktemi Romanya. . . bence biraz Dünyalar coğrafyasına çalış

yanıt1
yanıt0
GİZLİ KAHRAMAN:

AFRİKALI git biraz sen çalış adam doğruyu söylüyor konya ovasından az büyük bi ülkeden bahsediyoruz. gelmişsin buraya ergen ergen konuşuyosun

yanıt1
yanıt0
Tüm 71 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title