Haberler

Diyarbakır'da Kadın Avukatın Öldürülmesi

Bingöl Barosu avukatları, Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde avukat Müzeyyen Boylu Issı'nın öldürülmesine tepki gösterdi.

Bingöl Barosu avukatları, Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde avukat Müzeyyen Boylu Issı'nın öldürülmesine tepki gösterdi.

Bingöl Adliyesi önünde toplanan avukatlar adına basın açıklamasını okuyan Bingöl Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Nuran Aydın, yaşananın bir kadın cinayeti olduğunu ve kadına karşı toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, ayrımcılığın geldiği noktanın acı bir şekilde görüldüğünü söyledi.

Boşanma davasının bile kadın cinayetiyle sonuçlanmasının, ülkede kadına şiddette gelinen vahim ve ürkütücü bir durum olduğunu ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Bu cinayet bize kadına karşı toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, ayrımcılığın geldiği noktayı acı bir şekilde göstermektedir. Konu kadın olduğunda sosyal, ekonomik ve eğitim farkının olmadığını görmek son derece rahatsız edici bir durumdur. Bu tehlikeli durumun derhal sonlandırılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Kadına karşı şiddeti artıran nedenlerin başında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmaması ve kadını özgür bir birey olarak değerlendirmeyip onu aile içerisinde sadece bir eş, bir anne, bir kardeş rolü ile sınırlı olarak gören ve göstermeye çalışan zihniyet gelmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title