Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Belediye Başkan Danışmanı olarak Adem Özsoy görevlendirildi.

Edirne Belediye Başkan Danışmanı olarak Adem Özsoy görevlendirildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısının sonunda Adem Özsoy'u kürsüye davet ederek, kendisini Belediye Başkanı Danışmanlığı görevine getirdiğini açıkladı.

Gürkan, Adem Özsoy'un eski bir gazeteci olduğu vurgulayarak, "Basın danışmanı değil altını çiziyorum. Belediye Başkanı Danışmanı olarak görevlendirdim. Hayırlı olsun" diyerek Adem Özsoy'a belgesini takdim etti.

Uzunköprü ilçesinde doğan Özsoy, siyaset, basın, ticaret ve spor alanında çalışmalarda bulundu.

Özsoy, yerel ve ulusal basın kuruluşlarında görev yaptı, Edirnehaber gazetesinde editörlük görevine devam eden Özsoy, Balkan Gazeteciler Derneği Onursal Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Metruk binalarda güvenlik önlemi alınıyor

Edirne'deki metruk binalarda güvenlik önleminin alındığı bildirildi.

Edirne Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne Belediyesi İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği genelge doğrultusunda özellikle zararlı madde kullananların yuvalandığı metruk binalarda güvenlik önlemi aldı.

Açıklamada görüşleri yer alan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, kent merkezinde bu şekilde 160 bina tespit ettiklerini, öncelik arz eden 59 binada çalışmalara başladıklarını ve tehlike oluşturan 11 binanın yıkıldığını belirtti.

Edirne'nin birçok mahallesinde kullanılmayan metruk binaların olduğunu aktaran Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Bunların bir kısmı Anıtlar Kurulu'nun yetkisinde olan sivil mimarı örneği veya tarihi sit alanına giren binalar. Bu konuda Edirne Valiliği ile birlikte Edirne Belediyesi olarak uzun zamandır çalışma yapıyoruz. Bu konu ayrıca uyuşturucu ile mücadele komisyonlarında da tartışıldı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile 81 ile belli görevler verildi.

Edirne Valiliği'nin başkanlığında şehrimizde bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyonda Edirne Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Anıtlar Kurulu ve Emniyet Müdürlüğü var. Güzel bir koordinasyon çalışması yaparak, bu binaların nasıl ıslah edileceği konusunda önemli bir yol aldık. Öncelikle resmi yazışmalarımızı bitirdik. Bina sahiplerine ulaşmak uzun zaman aldı. 3 ay içerisinde belli bir noktaya geldik, izinlerimizi çıkarttık, malzemelerimiz alındı, çalışmalarımıza başladık."

Küçükbaş hayvan ıslahı projesi

Edirne İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından projenin 3'üncü toplantısı yapıldı.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Keşan Meslek Yüksekokulu Müdürü ve proje lideri Doç. Dr. Süleyman Kök, yüksekokulun konferans salonunda düzenlenen toplantıda, her yıl sürünün yüzde 25'inin yenilenmesi gerektiğini belirtti.

Canlı hayvan ile çalışıldığı için bu oranın, ölüm ve diğer risklerle birlikte yüzde 20 olduğunu aktaran Kök, "Buna göre her sürünün 5 yıl içerisinde tamamen yeni seçtiğimiz damızlık koç ve koyunlar ile yenilenmiş olmaktadır. Biz de bu hedef oranlar doğrultusunda sürünün yenilenip yenilenmediğini takip ediyor ve yetiştiricilerin de bilinçlenmesini sağlıyoruz. TAGEM, Üniversite, Edirne İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği ile çalışarak koyun yetiştiricilerinin kendi öz kaynaklarını nasıl kullanmaları ve ıslah etmeleri gerektiğini, seleksiyon ile sürüdeki gelişmelerin nasıl belirlendiğini kavratmak için toplantılarımızı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Edirne Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Günday, Tarım ve Orman Keşan İlçe Müdürlüğü'nden Veteriner Hekim Gülsüm Gürer, Proje Teknik Elemanı Ziraat Mühendisi Murat Pazarlı ile projeden yararlanan yetiştiriciler katıldı.

TÜ'de kemik iliği kursu

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi'nde kemik iliği kursu düzenlendi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dr. Ratip Kazancıgil Amfi'sinde Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalının organizasyonunda ve Prof. Dr. Fulya Öz Puyan tarafından kemik iliği kursu verildi.

Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nalan Akyürek'in moderatörlüğünü yaptığı kurs, TÜ Tıp Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı, Patoloji Dernekleri Federasyonu, Hematopatoloji Çalışma Grubu ve Türk Patoloji Derneği işbirliği ile gerçekleşti.

Kursta kemik iliği biyopsi ve aspirasyon değerlendirme özellikleri ile kemik iliğini tutan myeloid ve lenfoid neoplaziler ele alındı.

Kursa, TÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir ve akademisyenler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Edirne Belediyesi Adem Özsoy Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title